Cât costă un Volkswagen?

Cea mai simplă metodă de a calcula prețul unui Volkswagen este, probabil, să intri pe un site de piese VW și să te uiți la costurile lor. De ce ai nevoie de prețuri piese auto vw pentru a calcula valoarea unei mașini, o să vă zic la final. Până atunci, vă invit la un mic tur virtual în paginile magazinului autoatu.ro.

volkswagen golf 5

După cum îi zice și numele, autoatu vinde piese auto. Pe noi ne interesează acum piese auto volkswagen, și mai ales piese vw ieftine, dacă se poate. Cât mai ieftine! 🙂 Intrăm așadar pe linkul anterior, la pagina cu pricina. Alegem modelul de Volkswagen care ne interesează pe noi, pentru că sunt 69 de toate. De exemplu, eu am intrat pe Golf 5. De acolo alegem submodelul, în funcție de carburant, caroserie, data producției, numărul de cilindri și de cai putere ai motorului. Destul de multe opțiuni, nu? Dar la un magazin care se respectă, găsești piese exact pentru modelul tău particular de mașină. Altfel, oricum nu prea se potrivesc.

După ce ai ajuns pe mașina dorită de tine, te uiți la două lucruri: câte piese există pentru aceastră mașină, în cazul nostru câte piese auto vw pentru modelul ales de noi, Golf 5, cu submodelul dorit, și ce prețuri au.

Dacă există puține piese, mai bine renunți la acest tip de mașină și cauți altul. Pentru că, dacă nu găsești piese vw care să-ți acopere orice nevoie și să-ți repare orice stricăciune, înseamnă că fie modelul de mașină este mai vechi, și nu se mai produc piese pentru el, fie este mai rar, fie din diverse motive nu prea se găsesc piese de schimb, nu doar pe autoatu ci în general, și atunci te va costa foarte mult întreținerea mașinii. Un criteriu care este adeseori lăsat la urmă când îți cumperi o mașină nouă.

Dacă găsești piese pentru acel model din abundență, de toate tipurile, de la șuruburi până la plăcuțe de frână, atunci uită-te la prețul lor. Scrie pe o hârtie ce piese se uzează mai mult la o mașină, selectează-le de pe site, fă un total și adună-l la prețul de cumpărare al mașinii. Acela este prețul ei real, pentru că, atât timp cât o iei la mâna a doua, va trebui să bagi bani în ea. Câți bani, tocmai asta vezi în avans, pe un site bine structurat, cum este cel din exemplul nostru.

Sigur, cealaltă variantă ar fi să-ți iei o mașină nouă. Dacă ai bani de așa ceva, atunci ești un caz fericit. Noi, ceilalți, trebuie să ne mulțumim cu mașini second la care nu știi dacă s-a umblat sau nu la kilometraj, dacă au sau nu defecte ascunse, dar știi sigur că, mai devreme sau mai târziu, va trebuie să intri pe net să cauți niște piese auto.

În sfârșit, ce voiam să zic e că mie îmi plac Volkswagenurile.

Lasă un răspuns