Cum să previi căderea părului

Suntem în plină magie a sărbătorilor de iarnă, am primit vizita lui Moș Nicolae și Moș Crăciun, urmează Moș Gerilă, și știm cu toții că acesta are părul lung și barba albă. Dar ce ne facem când părul începe să se rărească? Cum o să mai vină moșul anul viitor, cum o să se prezinte el în fața copiilor, chel? 🙂 În articolul de față vreau să vorbim puțin despre părul din cap la bărbați, pentru că eu sunt bărbat.

par bogat

Ultima oară când am fost să mă tund, frizerița m-a avertizat că începe să se reflecte luna în creștetul meu. Bine, este doar o formă incipientă de chelie, o ușoară rărire a părului chiar în creștet, vizibilă mai ales când sunt tuns foarte scurt. Dar mă gândesc cu strângere de inimă că este acel moment de la care lucrurile iau o cotitură, pentru că bărbatul nu se naște chel și cu burtă, ci le dobândește de la o vârstă încolo. În aceste condiții, dacă ții la scalpul tău, dacă nu vrei să apari în câțiva ani ca Spânul din povestea lui Harap Alb sau ca pieile albe scalpate de indieni, ce ar fi de făcut?

Tot frizerița respectivă mi-a spus cu acea ocazie de un tratament băbesc, pe care și ele l-au aflat de la un client venit din Portugalia. Tipul stătuse acolo mult timp și avea un păr foarte des, bogat și frumos. Le-a povestit că ei și-l spală cu o soluție pe bază de coji de portocală. Deci un leac foarte simplu, ușor de preparat acasă, macini, macerezi sau pui niște coji de portocale în apă și te speli cu ele pe cap. În plus, este o metodă perfect naturală, rău n-are ce să-ți facă, după mintea mea.

Sigur, pentru cei preocupați de niște metode mai științifice sau mai bine puse la punct, există și site-uri dedicate, de exemplu cu tratament pentru par nou, pe care eu încă nu le-am studiat și nu mă pot pronunța. Deci modalități de prevenire și tratare ar fi. Pentru că, cum să vă explic eu, când frizerița mi-a spus chestia cu luna, eu i-am răspuns așa, cu un ton detașat, că nu-mi pasă, că n-am probleme de imagine de genul ăsta, dar imediat ce am ajuns acasă, m-am uitat repede în oglindă, să verific.

Vorba aia, Dumnezeu ne-a dat păr peste tot, și apoi a zis: hai să facem ca acolo unde contează să îi stea rău, hai să facem ca podoaba capilară să i se rărească! 🙂

Lasă un răspuns