Recuperarea unor fisiere sterse

In articolul de fata vreau sa va spun cum puteti recupera niste fisiere sau date sterse din greseala. In primul rand, daca reprezentati sau detineti o firma si va intereseaza niste servicii recuperare date hdd de pe calculatorul firmei, probabil veti dori sa apelati la niste profesionisti. In aceasta directie va pot spune ca cei de la fixmypc.ro se lauda cu recuperare date HDD la preturi mici si, mai ales, cu tehnologii moderne. Asadar, aruncati o privire pe site-ul lor. Daca este vorba de un calculator personal, atunci sigur ca lucrurile sunt putin mai simple.

hard disk

Ca utilizator personal al unui PC, trebuie sa stiti ca toate fisierele pe care le foloseste calculatorul, incluzand fisierele necesare sistemului de operare, programele dar si fisierele sau documentele dvs, sunt salvate pe hard disc (sau mai nou pe un ssd). Daca ati sters din greseala un fisier, acesta poate fi recuperat, in prima faza, din Recycle Bin. Daca el nu se afla acolo, atunci puteti cauta pe Google si instala un soft de recuperare a fisierelor pierdute. Aveau cei la de Piriform unul foarte bun, Recuva, aveau si cei de la Avira unul, Avira unerase, dar intre timp au renunat la el.

Daca, pe de alta parte, ati sters din greseala niste fisiere vitale sistemului de operare, astfel incat calculatorul nu mai porneste, atunci tot puteti recupera datele, dar pentru asta va trebui sa apelati la cineva care se pricepe. In principiu, persoana respectiva va scoate hdd-ul din calculatorul vostru si il va introduce intr-un alt calculator, ca hard disk secundar, dupa care va copia de pe el datele care va intereseaza. Asta o puteti face foarte bine si voi, daca aveti mai multe PC-uri si cunostintele necesare.

Pe de alta parte, in cazul in care nu vorbim de un calculator personal ci de unul de firma, am o veste buna si o veste proasta pentru dvs. Vestea proasta este ca probabil nu veti dori sa va jucati cu aceste metode de unul singur, spre a nu risca sa stricati si mai tare ceea ce este deja stricat, si va fi poate necesar sa apelati la serviciile unor profesionisti, scriind, de exemplu pe Google, pret recuperare date hdd. Vestea buna este ca cei de la FixMyPC au metode de a recupera datele care extind cu mult posibilitatile oferite de programele prezentate de mine mai sus.

Astfel, ei pot recupera chiar si date disparute in urma unor defectiuni fizice ale hard disk-ului in cauza. De exemplu, situatia in care voi (sau angajatul vostru) sterge din greseala niste fisiere este numita la ei defect logic. Pentru ca hdd-ul nu este propriu-zis defect, el functioneaza, doar ca s-au pierdut niste fisiere. Insa exista si cazul unor defecte reale, electrice, mecanice sau firmware. Poate a fost o pana de curent care v-a stricat piesele din calculator. Poate hdd-ul s-a uzat si nu mai vrea sa mearga. Poate l-ati scapat pe jos. Ei bine, in toate aceste cazuri exista totusi sanse sa va mai puteti recupera datele pretioase, daca apelati la ei.

Cum se poate realiza o recuperare date hdd de pe un mediu stricat? Prin folosirea unor echipamente speciale, pe care eu si dvs nu le avem acasa, dar pe care ei le au si le pot utiliza la a citi portiunea de pe hard disk care stoca datele respective, chiar daca alte parti ale hdd-ului sunt efectiv stricate.

In afara de asta, eu va recomand sa apelati la o astfel de firma si pentru ca, de fapt, este o buna metoda de preventie. Pentru ca daca ati fi apelat la ei de la inceput, mai mult ca sigur ca nu ati fi ajuns in situatia de a va pierde datele, fiindca aveati deja sisteme de backup, fie fizice, fie online, care ar fi duplicat in timp real tot ce se scria pe calculator. FixMYPC se ocupa cu optimizarea serviciilor de IT din cadrul firmei dvs si al oricarei firme in care exista calculatoare, servere, retele, sisteme IT.

Iar preventia este, dupa cum stim, cel mai bun si eficient tratament.

Comments
  1. Mda. Deci mai sunt și alții ca mine care șterg fișiere cu bună știință, crezând că le-a salvat altundeva? Și apoi aleargă la Google disperați să le recupereze???

  2. Ethos

    Sper că nu era ceva important. 🙂

  3. Ei, nu! Doar știi cum se întâmplă! 😀 Some of the most important! (cum se pune emoticon din ăla care își dă cu ciocanul în cap? Că de smuls părul…e prea puțin!)

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: