S-a ieftinit spatiul la web hosting; pachetele Gazduire.ro pleaca de la 10 GB

Astăzi am dat follow paginii de Google+ a celor de la Găzduire.ro. Așa cum zice și titlul, Găzduire.ro are oferte de hosting cu zeci de GB spațiu. Cel mai ieftin pachet shared pleacă de la 10 GB. Practic, spațiul lor a fost înzecit, înțeleg că asta a avut loc în luna august 2016, la împlinirea frumoasei vârste de 12 ani de existență pe piața de găzduire web românească. Și așa avem 10 GB (în loc de 1 GB) la 2 euro, 20 de GB (în loc de 2 GB) la 4 euro, 30 de GB (în loc de 3 GB) la 6 euro și 50 de GB (în loc de 5 GB) la 10 euro, pe cel mai scump pachet. Lista completă cu detaliile acestor pachete o puteți consulta pe pagina lor de web hosting.

internet

Bine, te-ai putea aștepta de la o firmă care găzduiește Okazii.ro, trafic.ro, Libra Bank, MyJob, Vel Pitar etc să ofere condiții excelente de găzduire. Iar IP-ul dedicat, numărul mare de domenii (începând de la 3 în primul pachet), traficul necontorizat, backup-ul zilnic șamd stau mărturie în acest sens. Dar chestia e că spațiul a crescut în general, nu doar la ei. Mă uitam la firma de găzduire unde-mi țin acest blog; tipul de la acea firmă, care mi-e amic, a crecut și el spațiul disponibil. Bineînțeles, mai contează și cât de rapid e acest spațiu, dacă vorbim de hard discuri performante sau de SSD-uri, dar pentru ce-mi trebuie mie, hostingul pe care-l am e perfect.

Apoi, s-au ieftinit hard discurile. Am văzut întâmplător zilele acestea într-un magazin, la Altex parcă, hard Toshiba de 3 TB cu ceva peste 400 de lei. Vin SSD-urile puternic din spate; din păcate, am impresia că încă sunt nejustificat de scumpe.

De la Găzduire.ro nu am cumpărat niciodată web hosting. Am în schimb câteva domenii luate de la ei, pentru că la ei am găsit domenii .ro pe viață, la cel mai mic preț. Practic, erau mai ieftine decât la ROTLD, adică la sursă, deși, evident, Găzduire.ro sunt doar parteneri ROTLD, toate firmele românești care vând domenii .ro le iau de la ROTLD, care este singurul distribuitor. Pare o absurditate, știu, dar probabil dacă le cumpără bulk, beneficiază de discount. Nu mai rețin exact prețurl, dar la ROTLD erau gen 220 de lei iar la Găzduire.ro erau gen 180 de lei. În plus, activare instantanee și înregistrare direct la ROTLD pe numele tău, deci pe urmă te puteai conecta la ROTLD și puteai modifica ns-urile direct de acolo, ca și cum le-ai fi luat de la ei.

Până acum sunt mulțumit de cum arată interfața celor de la găzduire și de servicii. Sigur, eu am câteva bloguri pe Blogspot, care-i gratuit, și mă lasă să folosesc domeniile mele. Dar mă gândesc să-mi extind pe viitor activitatea online și să-mi cumpăr un pachet de hosting nou, altul decât cel pentru SunLog, iar cel de la Găzduire.ro se califică, pentru că aș primi un IP nou, pe care aș putea face mai multe site-uri pe WordPress, de exemplu, cu trafic nelimitat și 2 euro lunar. Și cu această abundență de spațiu și bandă, nu mai ai grija pozelor care ocupă prea mult și se încarcă greu.

Iar firma e de încredere, de vreme ce amicul la care-mi țin acum blogul mi-a zis de ei că sunt printre cei mai serioși și probabil puținii care nu subînchiriază bandă/servere. 🙂

Voi pe unde vă mai găzduiți blogurile și cum vă plac firmele respective?

Lasă un răspuns