Wikipedia, Nicușor Dan și stick-urile USB

Îmi dădeam și eu cu părerea, ca tot bloggerul părerolog, despre rezultatele recentelor alegeri parlamentare, intrând pe diverse site-uri pentru a mă documenta, când am dat peste o chestie mișto. Dacă veți avea curiozitatea să intrați pe pagina lui Clotilde Armand de pe Wikipedia, ceea ce eu am făcut, pentru că eu sunt foarte curios din fire, veți găsi, la capitolul activitate politică, următorul pasaj:

Nicușor Dan, președintele USB, și Clotilde Armand au cerut renumărarea voturilor în unele secții de votare, deoarece în secțiile unde USB nu a avut observatori scorul candidatului PSD era mult superior celui obținut în secțiile în care Uniunea Salvați Bucureștiul a avut observatori.

Ceea ce este în regulă, pentru că Nicușor Dan este și președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, nu doar al USR-ului. Singura problemă este că pe primul cuvânt USB e pus link spre pagina cu specificațiile protocolului USB din IT. Care e legătura dintre Nicușor Dan sau Uniunea Salvați Bucureștiul și un stick USB, nu-mi dau seama. Poate îmi spun editorii de la Wikipedia. 🙂

nicusor dan

(C) Bogdan, CC BY-SA 3.0

Comments
 1. “Editorii” Wikipedia sunt, în cazul ăsta, un simplu IP. În versiunea asta apare referinţa pusă greşit, pentru prima oară, de către o persoană anonimă:

  https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Clotilde_Armand&oldid=10576082

  Ea apoi rămâne necorectată de nimeni. N-aş zice că e vreo mare conspiraţie, ci pur şi simplu o neatenţie.

  p.s. A fost o muncă de cercetare de 5 minute.

 2. Lamiita Petre

  Poate secretul salvarii Bucurestiului se afla pe un stik USB 😀

 3. Ethos

  @Alex

  Nici nu am vrut să sugerez o conspirație. Dar Wikipedia e privită ca un fel de autoritate sfântă în orice domeniu, așa că un articol de genul ăsta cred că e bine-venit. Arată că, până la urmă, și acolo e un site oarecare, scris de oameni simpli, care pot greși, cu sau fără intenție.

  @Lamiita Petre

  😀

 4. A, aia e clar 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: