Cum să vizitezi Grecia cu un venit mediu

Întrebare îndrăzneață, în condițiile în care românii nu sunt vestiți pentru salariul lor mare. De fapt, cred că aș fi putut întreba: „Cum să-ți permiți niște vacante Grecia cu un venit minim pe economie?”, în condițiile în care actuala guvernare a mărit acest salar minim, cu aplicare din 1 februarie. Dar să revenim. Așadar, cum să-ți petreci un concediu în țara lui Ahile, fără să fii director de firmă sau să spargi o bancă? Ca să aflați răspunsul, vă invit să citiți în continuare.

Anatoli Beach

În primul rând, unii dintre voi vă veți întreba de ce vă propun tema vacanțelor și a concediilor taman în mijlocul iernii. Răspunsul este foarte simplu și are la bază o veche zicală românească: omul deștept își face vara sanie și iarna car. Iar acum să vă explic pe larg ce înseamnă acest lucru.

Vă puteți permite o excursie în Grecia dacă urmați doi pași simpli. Primul pas este să vă programați din timp concediul cam prin lunile mai-iunie. Pe de o parte, asta vă va asigura mai ușor un loc de concediu în cadrul firmei dvs, deoarece toată lumea se înghesuie de obicei la concedii prin iulie-august, mai puțini prin mai. Pe de altă parte, vremea în această perioadă a anului va fi perfectă: suficient de caldă pentru orice drumeție, dar nu ca în august, când nu poți sta de căldură nici măcar în casă.

Pasul doi se referă la acel proverb românesc amintit mai sus și se numește, în termenii agențiilor de turism, early booking. Conceptul este simplu: cu cât îți cumperi un bilet de avion, un bilet de autocar, o cazare la un hotel etc mai devreme, cu atât vei beneficia de reduceri mai mari la preț. Cu cât ți-l cumperi mai târziu, cu atât biletul va fi mai scump, iar riscul ca locurile să fie ocupate – mai mare!

Există și la noi site-uri și agenții de turism care au oferte de early booking. Unul dintre aceste site-uri este TravelIdea.ro. Și astfel se face că, prin intermediul acestui site, dacă vă hotărâți din timp unde și când să vă faceți concediul, puteți petrece o săptămână de vis, cu 5 nopți de cazare inclusă și transport cu autocarul, în insula Corfu din Grecia, pentru numai 107 euro, începând cu 13 aprilie 2017 (dacă vă cumpărați biletul din timp). Sau puteți opta pentru niște vacante Bulgaria, începând de la 83 de euro (ofertă de cazare pentru 7 nopți, cu plecare în 2 iunie).

Desigur, acestea sunt doar două oferte de pe site. Vă las să le studiați pe toate, pentru că sunt foarte multe. Cert este că, dacă te pregătești de pe acum, nu îți trebuie foarte mulți bani pentru a petrece un concediu decent, cu familia, într-un loc de vis.

Lasă un răspuns