Dintele este un organ special

Cu toate că tehnologia a avansat foarte mult, omul încă nu a reușit să duplice natura. De exemplu, după știința mea, încă nu există aparatură care să-i permită acestuia să creeze un organ artificial, care să funcționeze la fel de bine ca organul natural sănătos. Cu o singură excepție: dintele. Dintele este un caz special, iar de asta ne putem da seama întrebând medicul dacă extragerea unui nerv (în cazul unei carii profunde, avansate) va duce la deteriorarea mai rapidă a dintelui „mort”. Răspunsul este că nu. Dintele fără nerv este tolerat foarte bine de organism, spre deosebire de alte organe similare.

dinti sanatosi

De aici nu-i decât o foarte mică distanță până la pasul următor: implantul dentar. Implantul dentar, ne spun cei de la Clinica Stomatologica Trident din Bucuresti, este cea mai bună soluție pe termen mediu și lung în cazul în care ai rămas fără un dinte. Ce presupune o astfel de operație? În primul rând, inserția în zona unde se afla rădăcina dintelui a unui șurub cu rol de rădăcină, confecționat dintr-un material care să fie cât mai bine tolerat de organism și cât mai rezistent și bun pentru scopul în care e folosit. Apoi, înfășurarea pe acest șurub a unui dinte de porțelan. Sună oarecum înfricoșător, dar specialiștii ne asigură că e un proces destul de sigur.

Avantajele implantului dentar sunt imbatabile: un dinte care, în cazul unor intervenții făcute ca la carte, în cadrul unei clinici stomatologice cu tehnologie de ultimă oră și specialiști de primă mână, specialiști și tehnologie cu care se laudă clinica stomatologică Trident, nu va putea fi deosebit de ceilalți dinți, naturali, din gură. La aspect se adaugă și faptul că putem folosi dintele respectiv la vorbire și în masticație, ca și cum ar fi al nostru. Și, timp de minim 10 ani, nu va trebui să-i acordăm o atenție suplimentară față de ceilalți dinți, să-i aducem modificări sau să-l întreținem.

Clinica stomatologică Trident se mai laudă cu oferte de implant dentar la cele mai bune preturi. Și, când vine vorba de preț, ne prezintă câteva criterii pe care ar trebui să le folosim în evaluarea unor oferte stomatologice. De exemplu, prețul unui implant dentar include materialul din care e construit șurubul, manopera – în cele mai fine detalii, producția implantului, costul specialiștilor. Dacă vreți un lucru de calitate nu va fi gratis, dar el va reprezenta o investiție de durată, fără costuri suplimentare în următorii 10 ani. Sigur, mulți spun asta, teoretic. Mie îmi place că cei de la Trident oferă garanție pentru lucrările efectuate. Ori asta nu oferă toată lumea.

Nu am discutat despre ultimul impediment: durerea. Putem vorbi de implant dentar fără durere? Țin minte că primele mele intervenții pe dantură au fost în timpul claselor 1-4, când am fost consultat de medicul școlii. Pe atunci nu mi s-a dat anestezie și, pentru că aveam carii adânci, plombele au fost dureroase. Astăzi însă, aflăm de pe pagina din linkul anterior, o intervenție chiar complicată poate să nu fie resimțită aproape deloc iar un implant dentar fără durere este mai degrabă o regulă decât o excepție.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să trag următoarea concluzie: dacă aveți un dinte lipsă și sunteți tineri, sau tinere, pentru că am văzut fete cu această problemă, nu ezitați să consultați un specialist. Pentru că în ce privește gura există, iată, soluții foarte bune, care să nu vă oblige să vă amanetați casa sau mașina.

Lasă un răspuns