Povestea unei saltele bune

Povestea unei saltele bune începe cu o poză care circula pe Facebook săptămânile trecute. Știați de ce le zice la unele saltele de pat saltele cu spumă de memorie (memory foam)? Ei bine, acum știți:

saltea cu memorie

Ok, asta era o glumă. Povestea unei saltele pat ieftine începe când realizezi pentru prima dată că patul în care dormeai de atâția ani începe să se răzbune și scoate, amenințător, un arc la tine. Momentul în care recamierul de la bunica își fracturează un picior. În acel moment, cum e și normal, începi să te gândești că, poate, ar fi cazul să cumperi unul noi. Și îți bagi nasul prin magazinele de profil, doar pentru a observa că vremea canapelelor mari sau a paturilor dintr-o bucată a cam trecut. Acum se folosesc paturi simple, din cadre de lemn sau metalice, iar pe un astfel de pat se așează, evident, o saltea de pat.

Ideea este bună și practică: de ce să schimbi tot patul când poți schimba doar salteaua? Pe viitor, o poți înlocui cu o saltea ortopedică, sau, dacă se strică, cu o saltea de pat simplă, fără a înlocui tot patul. Varianta de paturi plus saltele este mai flexibilă decât cea clasică și mai avantajoasă la preț. Pentri că, când vine vorba de prețuri, toți suntem zgârciți. Păi dacă-i așa, de ce să nu cumperi o combinație de genul ăsta, știind că pe viitor prețul pe care-l vei plăti va fi doar pentru o saltea, și și pentru pat?

Problema este cu variantele. Pentru că dacă patul dintr-o bucată era o afacere relativ simplă, cumpărai unul care îți plăcea, salteaua îți deschide o mulțime de posibilități. Există saltele ortopedice, saltele cu arcuri, saltele cu spumă, saltele de diferite mărci. Unele spun că te ajută să intri în lumea viselor mai ușor, altele că sunt mai rigide și mai sănătoase pentru spate, altele că lasă pielea să respire, altele că au aloe vera și se mulează pe corp, e o întreagă puzderie de saltele. De care să alegi, frate?

Intri apoi pe un forum de recomandare saltele și afli că nu ești singurul care și-a pus această întrebare. Că există alții ca tine, care nici eu nu știu, iar lectura subiectelor în cauză, în loc să te lămurească, creează și mai mare confuzie. Asta e problema internetului, cel puțin a părții lui savante, teoretice: odată deschisă cutia pandorei cu informații noi, niciodată nu vei fi satisfăcut, întotdeauna va fi cineva care va spune că există o variantă mai bună, o saltea mai confortabilă, o tehnologie mai nouă, de ajungi să dai, dacă mergi pe firul acestor tehnologii, sute și sute de lei.

Povestea noastră se termină, ca orice poveste, în mod practic: ca să pui capăt speculațiilor și căutărilor, intri efectiv pe un site cu saltele ortopedice ieftine și alegi de acolo produsul care ți se pare cel mai avantajos sub raportul preț-calitate. După care dormi cu aleasa inimii tale 3 zile și 3 nopți, ca-n povești.

Pentru că Acaju, ca să închei apoteotic, transformă visele în realitate. Cel puțin cele legate de suportul pe care dormim. Saltea ortopedică începând de la 176 de lei, cu transport inclus. Prețul somnului liniștit.

Comments
  1. Lamiita Petre

    Am o dilema, de ce se numesc Saltele/ perne Memory ? Parca simt o amenintare ca tine minte tot ce se intampla in pat :)) . Desi mi-a fost cam greu pana m-am obisnuit sa dorm pe o saltea mai tare, acum, daca e nevoie sa schimb patul meu nu ma odihnesc deloc.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: