Servicii funerare: Repatrierea dupa un deces – informatii si sfaturi utile

Repatrierea survine ca urmare a unui deces si reprezinta procesul de intoarcere in tara a cuiva care a murit in alta tara decat Romania. Acest lucru se poate intampla atunci cand o persoana moare in timp ce se afla in vacanta in alta tara, la munca sau chiar si atunci cand este stabilita in alt stat insa inmormantarea se doreste a se realiza in Romania. Repatrierea este face parte din oferta serviciilor funerare furnizate de casele funerare, insa trebuie sa stiti ca nu toate firmele au experienta si competenta in solutionarea cererilor de repatriere. http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/ este un site de servicii funerare complexe, o firma care se ocupa frecvent de repatrierea persoanelor decedate in tari cum sunt Italia, Maria Britanie, Franta, Spania, Portugalia, Olanda, Elvetia, America etc.

servicii funerare

Repatrierea in sine poate fi un proces extrem de confuz pentru ca e nevoie de obtinerea unor documente, de interactiunea cu persoane care vorbesc limbi diferite. Dar trebuie sa stiti ca in zilele noastre repatrierea poate fi efectuata cu usurinta de catre casele funerare care sunt in tema cu procedura pentru ca este un domeniu in care activeaza in mod curent. De aceea, recomandarea ar fi sa apelati la o firma de servicii funerare care se poate oupa si de repatreiere. Apoi, sigur ca exista si alte metode de obtinere a sprijinului si informatiilor necesare pentru ca repatrierea sa se faca in timp scurt, cu un cost corect si in cele mai bune conditii.

Ce trebuie sa faceti cand va confruntati cu un deces care a avut loc in alta tara?

In general in strainatate aproape de spitale exista firme care se ocupa de organizarea repatrierii unei persoane decedate. Din pacate majoritatea acestor firme practica tarife foarte mari. In aceste conditii va recomandam sa luati legatura cu http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/ pentru a gasi o solutie economica prin care sa puteti repatria corpul persoanei ce urmeaza a fi inmormantata in Romania.

Cand vorbim despre repatriere este bine sa stim ca la nivel international exista cateva reguli foarte clare care trebuie respectate de toti agentii ce activeaza in domeniul organizarii repatrierilor. In primul rand trebuie sa stiti ca pentru a repatria un defunct din Uniunea Europeana spre Romania repatrierea in sine ar trebui sa se realizeze in maxim 72 de ore de cand ati lansat comanda.

Ce faceti cand va confruntati cu decesul unei persoane dragi?

In momentul in care intr-o familie survine un deces in primul rand este important sa va pastrati calmul si sa incercati sa va adunati emotional astfel incat sa va puteti ocupa de organizarea inmormantarii si a repatrierii. Iata mai departe cateva sfaturi care va pot ajuta in acest sens:

– Daca decesul a avut loc in spital evitati sa initiati discutii cu persoane straine pe care le intalniti la morga sau pe coridorul spitalului care incearca sa va ofere servicii funerare. Din pacate aceste situatii sunt frecvente nu numai in Romania, ci si in strainatate. Pentru a contracta o firma de servicii funerare faceti un mic studiu inainte. Cautati o firma care sa ofere servicii complete ca sa nu fiti nevoit sa colaborati cu mai multe firme sau sa realizati mai tarziu ca firma pe care ati contractat-o nu se ocupa de anumite lucruri care v-ar fi degrevat pe dumneavoastra. Apoi uitati-va la calitatea serviciilor oferite. Corelati preturile cu calitatea servicilor, cu experienta firmei si cu disponibilitatea acesteia. O firma de servicii funerare ar trebui sa fie la dispozitia dumneavoastra non-stop si ar trebui sa trimita foarte repede un medic la adresa pe care o indicati, dupa ce constatati un deces.

– O firma buna de servicii funerare va va raspunde prompt la toate intrebarile si nelamuririle pe care le aveti.

– Daca v-ati hotarat asupra unei firme care sa se ocupe si de repatriere, verificati serviciile incluse – in taxa de repatriere ar trebui sa fie incluse toate serviciile necesare. Este esential sa clarificati la inceput toate detaliile despre costurile cu repatrierea ca sa nu aveti surprize pe parcurs si sa evitati situatiile neplacute.

– Fiti sceptic in a lucra cu o firma care refuza sa va trimita un precontract care sa prevada toate serviciile pe care le-ati solicitat (inclusiv pretul acestora si inclusiv detalii despre repatriere)

– O firma de servicii funerare care isi respecta clientii ar trebui sa ofere detalii complete atunci cand le solicitati si un pret avantajos de prima data.

– In cazul repatrierii transferul persoanei decedate se poate face cu avionul sau cu masina (daca distanta permite) iar o firma serioasa care solutioneaza frecvent cereri de repatriere ar trebui sa va ofere ambele alternative, urmand ca dumneavoastra sa o alegeti pe cea care este mai avantajoasa.

– In ceea ce priveste transportul unei persoane decedate, in conformitate cu reglementarile legale, acesta trebuie facut numai cu masini speciale, omologate. In niciun caz o persoana decedata nu poate fi transportata cu masini cu remorca gen Dacia papuc sau alte autovehicule modificate. In cazul in care aceasta regula este incalcata se poate ajunge la sechestrarea sicriului de catre autoritatile responsabile. In consecinta, repatrierea poate dura mai multe zile, pot fi percepute costuri suplimentare cu taxe si in general transportul se compromite in totalitate.

– Sicriul in care urmeaza sa fie transportat defunctul va fi ales de catre cel care se ocupa de repatriere (o persoana din familie sau un prieten). Acest sicriu de transport este special pentru ca este fabricat din zinc, ceea ce ii face pe cei care intra in contact cu sicriul sa fie mai bine protejati. Din pacate exista o practica destul de frecventa conforma careia in momentul in care sicriul din zinc ajunge in tara, vi se propune ca acesta sa fie schimbat cu unul din lemn. Nu ar trebui sa acceptati acest lucru si ar trebui sa verificati ca sicriul din zinc sa ramana in interiorul celui din lemn. Schimbarea sicriului de zinc poate scadea costurile de repatriere insa mai departe tot cei care intra in contact cu sicriul de lemn isi pot pune in pericol sanatatea (pentru ca adesea in acel sicriu au fost transportate si alte persoane decedate). Prin urmare este important sa fiti vigilent, atent la detalii si sa alegeti de la bun inceput o firma serioasa de servicii funerare.

Ca o concluzie repatrierea unei persoane decedate in strainatate este un lucru deosebit de serios si aveti nevoie de profesionisti care sa va ajute in aceasta situatie. Alegeti ce e mai bun – http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/. Avem experienta vasta in servicii funerare si repatriere persoane decedate din foarte multe tari din Uniunea Europeana si America. Sunati-ne acum daca doriti sa repatriati un trup neinsufletit din SUA, Franta, Anglia, Italia, Spania, Portugalia, Elvetia, Olanda, Belgia si nu numai.

Desi serviciile de repatriere pot parea exagerate in unele situatii, noi oferim clientilor nostri de fiecare data cele mai avantajoase solutii – inca d de la bun inceput. Dupa ce ne veti contacta si ne veti oferi detalii cu privire la conditiile repatrierii dorite, va vom face o oferta si va vom trimite o confirmare care va include toate detaliile, inclusiv toate costurile de repatriere. Contractul pe care il incheiati cu firma de servicii funerare va contine datele de identifcare fiscala si denumirea reprezentantului legal. Pretul pentru repatriere nu e fix, ci e influentat de mai multi factori cum ar fi distanta de transfer intre tari orase, greutatea trupului, tipul sicriului, modalitatea de transport (cu avionul sau cu masina).

(articol primit pe mail)

Comments
  1. Lamiita Petre

    Sa dea Dumnezeu sa nu avem parte de asa ceva. E un subiect pe care nu vreau sa il comentez mai mult. Ma sperie ideea de moarte.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: