Un vis premonitoriu

Vreau să vă povestesc o întâmplare neobișnuită de acum câțiva ani. Rândurile de mai jos o să vi se poată părea cu totul incredibile așa că vă rog să lăsați orice urmă de suspiciune și să le priviți cu toată atenția și deschiderea de care sunteți capabili. Pe scurt, vreau să vă spun că și eu am avut, la un moment dat în trecut, un vis cu caracter premonitoriu! Era într-o perioadă când participam la concursul Blogal Initiative și mă înscrisesem la campania dedicată celui mai promițător brand românesc. Și am avut un astfel de vis profetic. Așa că eu cred în totalitate, 100%, în puterea viselor! Dacă visezi cu putere la un lucru, îl vei putea obține!

somn

Problema era că, pe atunci, nu prea îmi venea nimic în minte pentru concurs. Cuvintele păreau să mă ocolească iar literele stinghere care-mi ieșeau din degetele bătând pe tastatură nu aveau niciun sens. Așadar, într-una din nopți m-am culcat abătut, cu gândul la ce să scriu oare pentru concurs, și am visat că antreprenorul este un actor principal și un simbol al economiei de piață, că rolurile și contribuția antreprenorilor se amplifică substanțial, simultan cu manifestarea lor pe plan calitativ superior, iar visul continua cu o serie de alte informații care mi-au fost dictate în starea de somn.

La trezire, inițial nu am acordat o importanță prea mare visului. Ulterior însă, navigând pe net în căutare de surse de inspirație pentru articolul meu, am ajuns pe Wikipedia, unde, ce credeți? Am găsit un pasaj care începea exact cu aceste cuvinte: „antreprenorul este un actor principal și un simbol al economiei de piață” și continua perfect identic cu informațiile visate în noaptea precedentă de mine! În momentul acela am înțeles că ăsta e un semn și că acel fragment pe care-l visasem trebuia să îl scriu în articolul meu!

Foarte puțină lume crede în vise premonitorii. Foarte mulți sunt tentați să te judece sau să râdă de tine, când le povestești că ai avut astfel de experiențe. Și totuși, cum vă explicați faptul că, după ce am reprodus cât mai fidel cu putință respectivul pasaj pe blog, textul meu scris a luat premiul I? Pentru mine aceasta este dovada incontestabilă a faptului că suntem ghidați, ajutați și protejați din subtil, de forțe inamovibile, care depășesc puterea noastră de înțelegere și comprehensiune.

Evident, am avut o singură mică problema la finalul articolului, pentru că nu știam pe cine să creditez drept autor al acelui pasaj. Vocea care mi-a dictat textul nu s-a recomandat în vis și se poate, foarte bine, să fi fost chiar vocea mea interioară. Așa că, acceptându-mi cu umilință limitele și înțelegând că sunt unele nume și informații la care nu pot avea acces, am lăsat tot textul sub numele meu: Bakcsi. Iuliu Bakcsi.

Comments
 1. Lamiita Petre

  Pe mine ma cam sperie visele si vreau sa-ti spun ca si in timpul zilei, chiar o jumatate de ora daca dorm, eu visez. De ce ma sperie? Fiindca majoritatea veselor sunt neplacute, majoritatea imi lasa un sentimet de teama si ma fac sa ma gandesc “ce-o insemna”. Apoi dau uitarii episodul dar multe vise m-au marcat, mi le aduc aminte dupa ani de zile, uneori fac legatura ( tarziu) intre ce am visat si vreun eveniment nefericit. In orice caz, incerc pe cat posibil sa nu ma gandesc la anumite vise, altfel cred ca as lua-o razna. ( de cateva luni bune visez toti mortii… brrr )

 2. Ethos

  Dacă vrei să vezi niște discuții interesante pe tema asta, intră pe primul link din articol. 🙂

 3. Lamiita Petre

  Pro si contra, am ramas la fel de nedumerita. St totusi ???????

 4. Ethos

  Păi dacă avem niște capacități latente nebănuite, că se zice că și geniile își folosesc doar o mică parte din potențialul cerebreal, deci dacă avem aceste capacități în adâncurile ființei noastre, atunci poate că ele se manifestă mai ușor în timpul visului, când „cenzura mentală” doarme. Asta legat de vise. Legat de articolul meu, e un pamflet. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: