Complexele rezidențiale câștigă teren

A trecut ceva de la revoluția din ’89, dată la care toate blocurile din România arătau destul de tern, ca niște cutii de chibrituri, vopsite uniform, în aceleași culori șterse, și dotate vai de mama lor. Suntem în 2017 și prețul unui apartament sau al unei garsoniere este în continuare foarte ridicat, chiar dacă apartamentul face parte din aceleași blocuri de acum câțiva zeci de ani, construite în Epoca de Aur. Dar, în acești ani post-revoluționari, au avut timp să apară și să se consolideze, câștigând experiență, anumite firme sau companii axate pe imobiliare, cum este www.maurerimobiliare.ro. Companii care, la ora actuală, construiesc complexe sau ansambluri rezidențiale de mai multe blocuri, pe care le dotează cu tot ce trebuie și le pun în vânzare. Care sunt avantajele lor și de ce ai dori să optezi pentru un astfel de apartament, în rândurile de mai jos.

bloc maurer

Pe scurt, este vorba de vechi versus nou, de mediocritate versus calitate. Cum ziceam, o locuință costă mult, indiferent de unde o cumperi și cât de veche este. Soluția ar fi să mergi pe cont propriu, construindu-ți tu o casă, așa cum ți-o dorești. Dar asta te costă și mai mult, implicând, totodată, ani buni, dacă nu zeci de ani de așteptare, până când o ai gata de la zero, așa cum ți-ai dori-o. Un lucru pe care poate nu îl știi este că anumiți antreprenori s-au gândit deja la problema ta și au început să construiască astfel de locuințe, cu mulți ani în urmă, iar astăzi le pun în vânzare. Le vedem în diverse zone rezidențiale din marile orașe, în zone aerisite sau cu parcuri și spații verzi. În zone frumoase, care încă arată foarte bine. De exemplu, Maurer Imobiliare are până acum 3 proiecte mari la activ, Avantgarden și Maurer Residence, în Brașov și Sibiu.

camera maurer

Așa că, decât să te pornești tu să-ți faci o căsuță, sau să cumperi o garsonieră dintr-un bloc vechi, care trebuie izolat, acoperit, și în care ulterior trebuie să investești, mai bine iei o locuință nouă, la cheie, construită după ultimele standarde calitative în domeniul imobiliar, cu camere și bucătării care arată ca cele din imagine. Trebuie să vă spun că imaginile sunt impresionante, pentru că observăm ușor că apartamentele respective se pretează celor mai înalte exigențe pe care le-ar putea avea cineva. Și, deoarece compania care le construiește este axată pe așa ceva (și ridică un întreg ansamblu de câteva blocuri), își permite să ofere prețuri competitive, poate în linie cu ce ai plăti pe un apartament mediocru. În plus, fiind o investiție mare, respectivul complex va fi amplasat într-o zonă aleasă cu grijă, iar tu vei beneficia de vecini tineri, care și ei vor să se mute într-o casă mai nouă.

camera maurer

La dezavantaje, faptul că locuiești într-o comunitate aduce cu sine întotdeauna anumite limitări, și te poți aștepta ca diversele vicii structurale ale zonei să aibă un impact negativ și asupra ta. Dar asta e în orice comunitate și bloc, singura alternativă viabilă fiind să-ți faci o casă. În timp e posibil ca terenul care acum arată degajat și cu spații verzi să devină aglomerat. Dar, fiind vorba de blocuri dintre care unele sunt deja ocupate, poți căuta informații pe forumuri, poți întreba oamenii de acolo dacă au avut sau nu probleme, te poți interesa înainte de a cumpăra. Poți cere informații și de la companie, contractele și proiectele de viitor, ca să vezi cum va fi folosit spațiul de lângă bloc, dacă se vor face parcări sau dacă există riscul de a se construi acolo mega-mall-uri.

bucatarie maurer

Maurer Residence este o companie cu 10 ani experiență, și este numai una dintre firmele care se ocupă cu ansambluri rezidențiale în diversele orașe de la noi din țară. Și, în timp ce unii dintre noi investim bani pentru a cârpi locuințele lăsate moștenire de părinți, tot mai mulți oameni se mută în locuințe curate, frumoase și construite la standarde occidentale. Ceea ce până la urmă e bine, pentru că va deschide piața de oportunități din zona imobiliarelor tot mai mult.

Lasă un răspuns