Dinții starurilor de cinema

Întotdeauna am fost uimit de calitatea danturii vedetelor pe care le vedem la tv. Probabil că le-ați văzut și voi zâmbind cu gura largă, în momentele în care pășeau pe covorul roșu de la decernarea premiilor Oscar, sau în timpul diverselor interviuri pe care le acordau, și le-ați admirat dantura albă, impecabilă. V-ați pus vreodată întrebarea cum de au niște dinți perfecți? Adică, pe bune, crede cineva că și-au păstrat dinții în această formă urmând de mici niște recomandări periaj și atât? Păi unii dintre ei au crescut în familii de anonimi și nici nu aveau habar că ulterior vor deveni celebri. Igiena dinților era, probabil, ultima lor grijă.

jucătoare de tenis zâmbind

Eu am auzit că toți sunt cu dinții lucrați, cu dinții puși, cu dinții albiți. Chestia este că, dacă te uiți la gura lor, pare naturală. Dacă ai bani și îți permiți, o clinică stomatologică din străinătate îți poate repara teoretic orice problemă, că cel puțin eu n-am văzut niciun actor din ăsta cu defecte. Atât de bune sunt clinicile de stomatologie de la ei, încât nu poți face diferența între un dinte pus și unul natural. Având în vedere că lucrările dentare ale colegilor mei de la job se văd de la distanță că sunt artificiale, chestia asta era trecută de mine la capitolul diferențe dintre țările dezvoltate și România, până când am văzut că și la noi au început, treptat, să apară tehnologii hitech în medicina dentară.

De exemplu, dacă dai o căutare pe Google după clinica stomatologica in Bucuresti, vei avea șansa să intri pe site-ul celor de la Citydent. Pe pagina principală scrie că această clinică stomatologică București a fost înființată în 2001 și este una dintre primele 5 clincii de elită din România care îmbină serviciile stomatologice premium cu estetica facială. Cu alte cuvinte, au experiență și zic că sunt de top. Avantajele unei astfel de clinici, cu mulți medici, sunt evidente: tratează orice, se ocupă și de chirurgie, și de radiografie, și de estetică, și de profilaxie, și de tratamente pentru copii. Practic, dacă mergi acolo, ajungi pe mâna unui specialist, și nu te trimite nimeni în altă parte.

Dar cireașa de pe tort e pagina hitech. Adică, la capitolul tehnologie, Citydent dispune de sisteme ultrasonice, acceleratoare de albire (în doar o oră) sau microscoape electronice. Eu când am o problemă merg la un cabinet din orașul meu, adică la un medic dentist pe care îl cunosc și care este foarte ok, mi-a rezolvat orice, dar e un singur medic, nu o clinică, dacă ai nevoie de intervenții chirurgicale (de exemplu operație pe gingie) te trimite în altă parte, și nici microscop nu are. Mă gândesc că la un microscop vezi cele mai fine diferențe structurale sau particularități ale dintelui, iar intervenția pe care o faci are șanse mult mai reduse să dea greș.

În concluzie, deja există și în București clinici stomatologice cu echipamente de ultimă oră, premium, așa că, dacă vrei, poți avea din nou zâmbetul perfect din tinerețe, indiferent de ce probleme dentare au apărut de atunci. E adevărat, la pagina cu prețuri nu m-am uitat decât fugitiv. 🙂

Lasă un răspuns