Soluții de contabilitate gratuite

Mai demult, am citit un articol despre o tipă care lucra ca reprezentant MAI în Franța. Foarte bun articolul, în mare despre șeful ei și sistemul de acolo. Printre altele, tipa spunea cum i-a făcut șefului, care avea boală pe ea, propunerea de a crea o bibliotecă digitală, pe care s-a oferit s-o facă ea de la zero și s-o gestioneze, în timpul serviciului, ca să le ușureze munca. Șeful și-a dat acceptul iar ea s-a apucat de lucru, și povestea cum, la un moment dat, a ajuns să caute un program care să-i gestioneze acea bibliotetă, și a găsit o aplicație gratuită, dar avea o mulțime de erori și limitări, așa că până la urmă a fost nevoită să cumpere un alt program, din banii ei.

Ciel Simplu

Am făcut această introducere pentru a evidenția o idee simplă: multe aplicații gratuite vin cu niște dezavantaje la pachet și sunt, deseori, inutilizabile pentru lucruri mai serioase. Ei bine, softul de contabilitate gratuit ciel este, conform autorilor, o soluție perfect utilizabilă de către un contabil sau mic afacerist. Acest program poate fi descărcat în mod gratuit, instalat pe calculatorul oricui și folosit imediat. Mai mult, el este oferit fără restricții și actualizat în permanență ori de câte ori este nevoie, ultimele versiuni fiind adaptate la schimbările de legislație din domeniu, de Cod Fiscal etc.

De fapt, pagina din link conține două aplicații gratuite: softul de contabilitate gratuit ciel și un soft salarii gratuit, însă ultimul este doar un demo, varianta completă fiind pe bani. Dar softul de contabilitate gratuit ciel este complet, așa că îl puteți folosi pentru firma sau clienții dvs. Presupun că, dacă lucrați în domeniu, vă interesează astfel de aplicații, măcar de test, înainte să dați banii pe variante costisitoare (și pe care eventual nu le puteți testa înainte). Cum de se oferă gratuit un soft de contabilitate funcțional și care nu implică vreo șmecherie, mă veți întreba. Am două teorii: prima este că Ciel nu va putea ține contabilitatea unei multinaționale cu zeci de puncte de lucru, așa că pentru asta veți dori probabil să cumpărați soluțiile lor mai complexe (dar pentru o afacere mică, Ciel gratuit poate fi tot ce vă trebuie). A doua teorie este că autorii pot monetiza asistența tehnică. De exemplu, dacă aveți nevoie de suport în folosirea acestui program complex, primul apel telefonic este gratuit dar celelalte se taxează.

Că este un program complex, puteți vedea din imaginile de test pentru ciel, că m-am jucat cu el puțin anul trecut și am făcut niște capturi de ecran, pe alt blog. Totuși, jocul a fost mai mult de suprafață: nefiind expert în domeniu, nu prea am calitatea de a evalua un program contabil. Dar un economist poate să-l evalueze mult mai bine decât mine și chiar să-l folosească. Pentru că, după cum ziceam, nu implică niciun cent.

Cu plăcere!

Lasă un răspuns