Un februarie cu totul special

Pentru că suntem la sfârșit de februarie 2017, vreau să vă două lucruri legate de luna asta. Primul lucru e că adeseori trecem prin conjuncturi de care nu suntem conștienți. De exemplu, conform unui maestru fengshui, nu vom mai prinde în viața noastră o astfel de februarie. Pentru că ea are 4 zile de luni, 4 zile de marți, 4 zile de miercuri, 4 zile de joi, 4 zile de vineri, 4 zile de sâmbătă și 4 zile de duminică, situație care se repetă o dată la 823 de ani, așa că distribuiți mai departe articolul acesta la 5 prieteni din lista voastră, ca să devină și ei conștienți de lucrurile pe lângă care trec ignoranți.

februarie 2017

Imaginea de mai sus a fost distribuită enorm în toată lumea. Doar căutați pe Google Images “money bags february 2017”. Când am primit-o pe chatul de Facebook, mi-am zis că e o chestie interesantă. Până când mi-a venit ideea să verific. Și am văzut că și februarie 2018 va avea tot 3 repetiții pentru fiecare zi a săptămâni. După cum va avea și februarie 2019 și după cum a avut și februarie 2015. Anul trecut a fost o excepție. De fapt, cu excepția anilor bisecți, toate lunile de februarie au exact 28 de zile, ceea ce înseamnă că fiecare zi se va repeta exact de 3 ori.

O altă chestie legată de luna asta e un anunț pe care l-am văzut la mai mulți oameni din lista mea de Facebook, și care suna cam așa: “Donez excursie in Dubai. Transport gratuit, cazare gratuită, masa All inclusive. Eu nu mai pot ajunge. Aș fi tare bucuroasă dacă cineva ar dori sa meargă!! Ocazie unică!! Excursia este in perioada 29-31 Februarie. Doritori?”. Postările aveau reacții și comentarii. Evident, dacă te uiți mai atent la anunț, realizezi că luna februarie 2017 are doar 28 de zile, așa că o excursie în perioada 29-31 februarie este o glumă.

Concluzia? De multe ori avem tendința să luăm lucrurile văzute sau citite drept reale, fără a le trece măcar puțin prin filtrul rațiunii.

Comments
  1. “De exemplu, conform unui maestru fengshui, nu vom mai prinde în viața noastră o astfel de februarie. Pentru că ea are 4 zile de luni, 4 zile de marți, 4 zile de miercuri, 4 zile de joi, 4 zile de vineri, 4 zile de sâmbătă și 4 zile de duminică, situație care se repetă o dată la 823 de ani”… i s-a cam stricat fengshui-ul maestrului asta. Pai in fiecare februarie prindem cate 4 zile din fiecare zi a saptamanii cu exceptia anilor bisecti. Nici nu trebuie sa verifici. 28 zile / 7 zile pe saptamana = MINUNE, fix 4 zile. Interesant este anul 2021 cand luna incepe de luni si se temina duminica… deci se va respecta si ordinea zilelor. Dar asta nu inseamna ca fenomenul se va repeta peste nu stiu cate sute de ani! :)) Unii distribuie fara sa gandeasca si eu era cat pe ce sa te trag de urechi pentru ce am citit pe facebook… noroc ca am intrat sa citesc articolul pana la capat. Era imposibil ca Ethos sa se lase pacalit de prostioarele astea. :))

  2. Ethos

    Păi de aia m-am și uitat cu atenție, să nu cumva să risc să fiu tras de urechi de tine! 😀

  3. mihaelanistor

    Traim intr-o lume nebuna in care e important sa ramanem realisti mai mult decat optimisti si visatori. Am spus intotdeauna ca e bine sa selectam informatiile.

  4. Ethos

    Mie îmi place și idealismul. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: