Angajez brăilean în sistem barter

Scrierea de articole publicitare e cam neplăcută și, în timp, devine o rutină. Așa că m-am gândit să angajez pe cineva care să facă munca de bază, în timp ce eu scriu despre alte lucruri, mai frumoase. Prin urmare, fac anunț public că angajez pe cineva, de preferință din Brăila, pentru postarea de articole pe blog. Nu am bani să îl plătesc dar îi voi da câte un sul de hârtie igienică pentru fiecare articol corect scris, de 300 de cuvinte. Iar dacă articolul va fi și interesant, hârtia va fi parfumată.

Da, am aflat și eu, cu aproape o săptămână întârziere, de bătaia din magazinul Lidl din Vidin, Brăila, pe hârtie igienică. Totuși, dincolo de comicul situației, nu pot să nu remarc, în numele obiectivității, că este un umor lipsit de orice conotație peiorativă. Poți râde de oamenii ăia în mod stenic, sănătos și nevinovat, exact cum ai râde în fața unei comedii bune, dar nu-i poți ironiza și nu-i poți lua de sus, de la înălțimea veceului tău cu un singur sul de hârtie igienică neînceput.

De ce? Pentru că, obiectiv vorbind, cumpărarea de hârtie igienică la promoție nu este o prostie, chiar dacă nu aveai în plan să-ți iei hârtie igienică când ai intrat în Lidl. Dacă s-ar fi dat ciocolată la promoție, sau parfum, sau muguri de bambus chinezesc, ar fi fost o prostie să te bați pe ele, deoarece nu ai nevoie de ele și le consumi sporadic. În schimb, de hârtie igienică ai nevoie, și încă mare, după cum îi spune și numele, deci vorbind strict din perspectiva banilor, ai făcut o mică economie.

Rămâne problema cuantumului acestei economii, dacă a meritat să te îmbulzești în depozitul unui magazin Lidl ca să economisești câțiva lei și dacă ai fi făcut asta în alt oraș decât Brăila. Dar cine știe, poate că brăilenii au niște informații pe care noi nu le avem și se pregătesc din timp. Respectiv pentru vremuri de rahat.

Comments
  1. Aroma e la alegere? 😀 De ce va mira astfel de lucruri, nu stiti ca in general romanii functioneaza foarte bine pe sistemul spiritului de turma ??? Eu mereu am discutii cu mama mea ( 80 de ani, ce sa-i mai cer) atunci cand imi da cateo explicatie de genul “pai, toata lumea bla, bla bla “

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: