Liviu Dragnea despre ora de vară

Noaptea trecută, ca la fiecare ultim weekend de martie din 1932 încoace, s-a făcut trecerea la ora de vară. Adică, ceasul s-a dat înainte cu o oră, ora 3 devenind astfel ora 4. Duminica de azi este, practic, cea mai scurtă zi din an, deoarece are oficial numai 23 de ore. Eu și uitasem de această modificare, pentru că, nu mă uit la televizor, această minune a tehnologiei moderne. De fapt nu chiar, față de internet televiziunea clasică e un fel de dinozaur, dar despre asta în alt articol.

Am scris, mai demult, când se trece la ora de vară și la ora de iarnă. Pe scurt, ca regulă generală, ceasul de dă cu o oră înainte în ultima duminică a lunii martie, trecându-se astfel la ora de vară, și cu o oră înapoi în ultima duminică a lunii octombrie, trecându-se astfel de ora de iarnă. Deși este impropriu spus „ora de iarnă”, pentru că de fapt aceasta este și ora normală, ora de vară fiind o convenție artificială. Înainte de 1932, nu exista decât „ora de iarnă”, ce se întindea pe tot parcursul anului.

În sfârșit, ca să mă țin de promisiunea făcută în titlu, Liviu Dragnea a postat o imagine ironică pe peretele său de Facebook, aluzie la protestele împotriva ordonanței 13, care au făcut celebre hashtagurile #noapteacahoții și #rezist:

liviu dragnea - ora de vară

Lasă un răspuns