Mi-aș lua o bicicletă

Paznicii de la fostul meu job locuiau într-un sat aflat la 5 km de sediul firmei așa că veneau la muncă, deseori, cu bicicleta. Și cu ocazia asta am văzut și eu că e mișto să ai o bicicletă la dispoziție, pe care să o poți folosi pentru a ajunge repede undeva, pentru a ieși în oraș sau pur și simplu pentru a face sport și mișcare. Numai că pentru sport, poate ar fi mai bună o bicicletă bmx. Iar prețul ei este relativ mare.

bicicletă bmx

De biciclete bmx am auzit prima dată astăzi, din paginile site-ului sportaddict.ro, așa că mă puteți considera ușor înapoiat. E ok, nu mă supăr. Primul lucru pe care l-am remarcat pe site a fost prețul: între 630 de lei (cea mai ieftină, redusă de la 700) și 1549 de lei (cea mai scumpă). Și m-am mirat, pentru că eu știam de biciclete la 200 sau 300 de lei, cam așa am văzut prin vitrinele magazinelor pe lângă care trec de obicei, sau chiar prin piață, că mai aduc și prin piață unii. E adevărat, nu biciclete bmx.

Am dat o căutare sumară pe Google și am aflat că nu există biciclete bmx ieftine: pentru adulți nu am găsit nimic sub 629-700 de lei. Găsești în schimb multe la 1200 sau 1500 de lei, pe acolo. Iar motivul este simplu: eu mă uitam după modelul de bicicletă a paznicilor, în timp ce acestea sunt pentru sport, teren accidentat și cascadorii. Numele li se trage de la BMX Raing, un tip de curse de ciclism de teren (cam cum sunt cursele de raliuri la mașini), populare prin anii ’70 în Carolina de Sud. Astăzi le vedem pe stradă, la puști care fac tot felul de acrobații cu ele, pentru că, indiferent de prețuri, unii preferă bicicleta în locul plăcii sau skateboard-ului (mai sunt și cu role, dar puțini).

Bicicletele bmx sunt rezistente, fiabile, dar nu sunt ce-mi trebuie mie. Mie îmi trebuie una mai modestă așa, și ieftină, s-o pot strica la început, că nici nu mă știu da foarte bine. Una de acomodare, care să mă inițieze. Sunt virgin și știu că prima iubire este un mit, deci nu vreau să investesc mult în ea. Dar hei! – dacă tu ești ciclist pur-sânge sau pasionat de sport acrobatic pe două roți, găsești biciclete bmx la sportaddict.ro poate sub prețul concurenței. Cum ziceam, m-am uitat la încă 3-4 magazine și n-am găsit nimic mai ieftin, exceptând niște bibiclete bmx pentru copii, cu cadru de 12 inci.

Cea de 630 de lei de pe Sport Addict are cadru de 20 de inci, din oțel.

Lasă un răspuns