Soluții pentru muzica în mașină

modulator fm

Mergi des cu mașina și nu ai mufă potrivită pentru a asculta la playerul de bord melodiile preferate de pe telefon? Te-ai plictisit de muzica dată la posturile de radio din orașul tău? Faci călătorii lungi, în care nu ai semnal pentru posturile radio pe care le asculți de obicei? Există câteva aparate simple care te pot scoate din impas. De obicei ele poartă numele de modulatoare FM.

Un modulator FM este un kit care face legătura între telefon și radioul mașinii. Îl poți atașa de exemplu la telefon și apoi, după cum îi zice și numele, el emite muzica de pe telefon pe o anumită frecvență, la fel ca un post de radio. Tot ce trebuie să faci este să acordezi aparatul de radio al mașinii pe frecvența modulatorului și el va reda muzica de pe telefon, ca și cum ar fi recepționat-o de pe un canal radio. Știu, sună complicat, dar este mai simplu decât v-ați încipui.

Kitul din linkul anterior conține un modulator mai deștept, care nu are nevoie de vreun fir. Acesta se bagă în priza brichetă a mașinii, aia e alimentarea, și se conectează la telefon prin Bluetooth, adică fără fir. Conectarea la sistemul audio al mașinii este fix cum am descris-o în paragraful anterior, adică prin emiterea în bandă scurtă a unui semnal radio, adică tot fără fir. Și astfel puteți asculta muzica telefonului la radioul mașinii fără să vă complicați cu fire, mufe și conexiuni.

Mai sunt câteva avantaje. De exemplu, kitul poate fi folosit și pe post de sistem handsfree pentru telefon, chiar face comutarea automat între redarea muzicii și convorbirea telefonică atunci când sunteți sunat și răspundeți, după care comută la loc pe muzică, tot automat. Este conceput să se potrivească la orice mașină, cel puțin așa scrie pe pagina bax.ro, un magazin online cu tot felul de gadgeturi. Poate fi pus în orice unghi, are suport USB prin care vă puteți încărca telefonul în timpul ăsta, ba chiar vă puteți încărca simultan două aparate prin USB.

Problem solved, cum zice americanul. Singurul cusur pe care i-l pot găsi este că, dacă ajungeți în cine știe ce localitate cu mașina, se poate întâmpla să existe acolo un post de radio care să emită fix pe frecvența pe care ați pus modulatorul vostru, și care vă va bruia propriul semnal. Dar modulatorul are o bandă pe care o puteți regla după preferințe, așadar în această situație puteți alege o altă frecvență pe modulator, după care dați radioul pe noua frecvență și voila, problem solved again.

Lasă un răspuns