Evoluția lenjeriilor de pat

În fiecare dimineață mă trezesc bine-dispus, mă ridic din pat și mă pregătesc pentru o zi minunată. Indiferent că este iarnă sau vară, indiferent că ploua sau e Soare, diminețile mele sunt întotdeauna reconfortante și mă încarcă cu energie, iar vecinii pe lângă care trec și pe care îi salut mă invidiază și vor să afle secretul bunei mele dispoziții. Textul de mai sus ar putea constitui foarte bine o introducere la un spot publicitar pe tema unui ceai, a unei ferestre cu termopan sau al unor lenjerii de pat. Mai ales dacă cele din urmă sunt lenjerii de pat de la Homex, care arată superb. De ce? Pentru că o lenjerie de pat de bună calitate ți-ar mângâia pielea în mod catifelat în timpul nopții și ți-ar fura privirea în timpul zilei. Vedeți ce frumos pot scrie despre un subiect atât de banal?

lenjerie de pat satin jardin brown

Banal sau nu, îmi aduc aminte de lenjeriile de pat de acum 15-20 de ani, cele din magazinul din oraș, că de internet nu știam pe atunci. Dar la fel de bine vă puteți gândi la lenjeriile ce acopereau paturile părinților și bunicilor voștri. După care faceți un salt în timp și dați click pe pagina site-ului homex. Nu-i așa că se vede diferența? În primul rând, aspectul vizual. Aici mai toate arată mirific, iar gama lor e totodată extrem de diversă, în culori deschise, închise, cu modele sau tematici din basme, din natură etc, astfel încât se pot adapta cu ușurință oricărui tip de mobilier, adică există șanse bune să găsiți ceva în ton cu dormitorul propriu. Mie de exemplu îmi place modelul Poplin-Vivaldi, cu Turnul Eiffel și “Paris” impregnate pe țesătură, dar care arată de parcă ar fi un tablou modern sau o operă de artă. Le-aș da autorilor un 10 pentru inspirație.

Apoi, urmează materialul. HomeX se laudă cu materiale ca: bumbac, microfibră și satin (făcut tot din bumbac 100%), materiale ce stau la baza unor lenjerii de pat de calitate1, importate din Turcia și ambalate fin și cu grijă, în cutii ce pot fi apoi refolosite pentru stocare. Calitatea materialelor se reflectă în costurile reduse de întreținere, durata prelungită de viață și faptul că lenjeria arată la fel de frumoasă după mai multe spălări. Microfibra are avantajul că absoarbe umezeala și lasă pielea să respire, de aici aluzia din primul paragraf la mângâierea catifelată a pielii, care nu era o simplă gargară. Dacă adaugi la toate acestea și un model 3D, cum să nu te trezești bine-dispus, când primul lucru pe care îl vezi (și simți) când deschizi ochii sunt aceste lenjerii?

lenjerie de pat poplin-vivaldi

Mă credeți sau nu, introducerea cu trezitul bine-dispus am auzit-o într-un autobuz, ca reclamă la o marcă de ferestre. Eu am adaptat-o puțin pentru lenjerii. Iar motivul pentru care astăzi îți poți cumpăra așa ceva la prețuri cuprinse între 150 și 300 de lei, chiar dacă locuiești într-un oraș mic de provincie, ca mine, sau chiar la țară, ba chiar le poți cumpăra fără să te deplasezi “la județ”, este, desigur, internetul. Practic, de pe internet poți să îți cumperi la ora actuală cam tot ce ai nevoie pentru casă, după cum se poate constata din articolul de aici. Un avantaj de care, bineînțeles, părinții și bunicii noștri nu beneficiau. De prețuri nu mai zic, cele mai ieftine produse le găsești, acum, online. Tot ce-ți mai trebuie pentru o noapte cu adevărat magică este persoana potrivită lângă care să dormi. Din păcate, aici internetul nu ne mai poate ajuta. Sau mă înșel? 🙂


  1. unde calitatea este atributul lenjeriilor, nu neapărat al patului 

Lasă un răspuns