V-ați cumpărat ventilator?

Ventilatorul din titlu este, bineînțeles, o prescurtare pentru orice aparat de aer condiționat. Dar era prea lung să scriu aparat de aer condiționat în titlu, de fapt chiar și aer condiționat e prea lung, și dacă îl mai scriu de două ori deja se face un prim paragraf. Dar o să-l mai scriu o dată, și anume cu link spre un aparat de aer conditionat Nordstar 9000 btu, de la roinstalatii.ro. De ce? Pentru că în scurt timp, oricât de mult aer condiționat ați pompa, tot o să vi se pară prea puțin pentru temperatura din încăpere. Da, a trecut valul de aer rece și, încet-încet, vine vara!

aer proaspat

Și dacă vine vara, o să avem nevoie de un aparat de aer condiționat modern și puternic, care să ne climatizeze camera, sau cu care să ne putem lăuda la prieteni și vecini. Că am văzut eu că se practică chestia asta pe bloguri. Ceea ce mă pune într-o ipostază modestă: eu încă nu am un astfel de aparat, nici de la Nordstar, nici inverter, nici cu btu în titlu. Dar poate voi vreți să vă cumpărați. Hai să vedem cu ce se mănâncă năzdăvenia asta, shall we?

Unul din primele lucruri care îți sar în ochi când studiezi “fișa tehnică” a produsului menționat este clasa de energie A+, adică faptul că acesta consumă puțin curent electric, fiind blând cu buzunarul sau portofelul tău. În termeni de specialitate asta se numește eficiență, că și un bec cu incandescență de 5 W consumă puțin curent, dar nici lumină nu dă. Aparatul de aer condiționat 12000 btu de la Nordstar este dotat cu schimbătoare de căldură eficiente, proiectate cu sisteme de evacuare rapidă a condensului. Nu-i așa că e plăcut ca iarna să ai aer cald și vara aer rece? Eu asta înțeleg că face.

Pe lângă funcțiile de încălzire și răcire, inedit e filtrul catalizator rece, care, zice la buchie, îndepărtează eficient mirosurile neplăcute din aer. Adică purifică aerul, și o face mai eficient decât un deodorant de cameră, deoarece ultimul nu îndepărtează mirosul neplăcut, ci doar îl acoperă cu altul, mai puternic. În sfârșit, este un aparat eficient de aer condiționat, cu multe funcții moderne, inclusiv de autodiagnosă și autoprotecție, adică îți spune ce nu merge bine când se strică, afișând un cod de eroare. Programul cu care vine din fabrică îi permite să îți reia activitatea după o pană de curent sau să-și adapteze funcționarea pe timp de noapte la condițiile atmosferice. Mișto, nu?

De ce aparat de aer conditionat 12000 btu? Pentru că, după cum vă ziceam, vine vara. Și o să vă văd pe toți, peste o lună sau două, cu limba scoasă de căldură. Și pentru că omul deștept își cumpără vara sanie și iarna car. Ventilatorul, cum l-am numit în titlu, costă 1437 de lei și cred că poate fi luat pe comandă, că momentan stocul e epuizat. Transportul este gratis oriunde în țară. Un singur reproș am la el, că nu aspiră praful din cameră, preluând și sarcinile unui aspirator. 🙂

Lasă un răspuns