Căsuța ta din capitală

Pentru mine, unul dintre criteriile cele mai importante în alegerea unui apartament îl constituie lumina. Știu că e un lucru la care puțini se uită, majoritatea fiind interesați de amplasare, numărul de camere, confort, materiale, dotări etc, dar eu n-aș putea locui într-un apartament cu două camere sumbru, mohorât, întunecat. De aceea primul lucru care mi-a sărit în ochi pe pagina cu apartamente cu 2 camere a celor de la Nusco Citta a fost luminozitatea. Sau, cu cuvintele lor: “Vino să vezi cum lumina naturală pătrunde din abundență în apartamentul ce poate deveni noua ta casă”.

apartamente nusco bucuresti

Vorbim de apartamente cu două camere pentru că sunt mult mai bune decât o garsonieră, suficient de spațioase pentru o tânără familie și accesibile la preț. Ansamblul de care vă spun este situat lângă Piața Delfinului, pe șoseaua Pantelimon nr. 266, în sectorul 2, într-o zonă puternic conectată la pulsul capitalei și aflată în plină dezvoltare. Nusco Imobiliare (cunoscuți pentru Nusco Tower, Aleea Alexandru Office, Caramfil Office, Parcul Comercial Pipera 48 etc) a ridicat acolo 4 blocuri cu 380 de apartamente de două camere și trei camere, adică cele mai căutate. Conform informațiilor de pe site, aceste apartamente cu două camere sunt noi, construite după ultimele standarde din domeniu, cu materiale de calitate, finisaje și design superb. De exemplu: parchet laminat, plăci ceramice de calitate, centrală termică, încălzire în pardoseală, inclusiv prizele sunt de calitate etc. Avantajele țin nu numai de apartamentele cu două camere, ci și de complexul în sine: ascensoare de ultimă generație, spații verzi proprii, parcare (!), acces rapid la școli, săli de sport, spitale șamd.

Nu știu dacă mai este cineva care își pune întrebarea de ce să alegi un apartament nou și nu unul vechi. Construcția modernă, cu tehnologii mai noi și durabilitatea sporită în timp sunt doar câteva posibile răspunsuri ce țin de domeniul evidenței. Când vorbim de un apartament de vânzare București, vârsta lui e și mai importantă, deoarece capitala e plină de clădiri ce mai că stau să se dărâme la primul cutremur, necesitând ample operații de întărire și restaurare, pe care le vei suporta ulterior din banii tăi. Și nu vei dori să te muți într-o astfel de locuință. Dincolo însă de caracterul lor nou, apartamentele cu două și trei camere de la Nusco beneficiază de avantajele complexelor rezidențiale moderne: amplasare ideală, parcare (lucru foarte important), dotări complete la pachet, programe de finanțare și un întreprinzător care este interesat să dezvolte cât mai bine acest complex, pentru a-și putea vinde apartamentele.

Dar poate cel mai important motiv, pe care l-am lăsat la urmă, este prețul. De ce să cauți un apartament de vânzare București într-o zonă dubioasă, într-un bloc dărăpănat, pe care totuși proprietarul să-ți ceară aproape aceeași sumă de bani ca pe un apartament cu două camere nou-nouț? N-am înțeles niciodată prețurile pe care le cer unii proprietari pe apartamentele lor din vremea lui Ceaușescu, complet ireale. În contrast, un complex rezidențial este contruit “la pachet” și, la fel cum un vânzător specializat pe fructe poate să-ți aducă mere mai ieftine și mai bune decât cele dintr-un magazin universal, un constructor de apartamente moderne poate să își eficientizeze și reducă cheltuielile continuând să îți ofere locuințe moderne la prețuri accesibile. E de ajuns să te întrebi: în ce zonă vei dori să crească și să se joace copiii tăi?

Dar, cum ziceam, pe mine m-a cucerit lumina. Tot ce-mi mai trebuie este să mă mut în București.

Comments
  1. Apartamentul meu este orientat spre sud. Am lumina de dimineata pana seara. Iarna imi place dar vara…. camuflez tot.

  2. Ethos

    Nu-ți place cu mult soare?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: