Distracții moderne: hoverboardul

Dacă nu locuiți într-un vârf de munte, știți fără îndoială că unul dintre cele mai populare moduri în care băieții își petrec timpul este să se dea pe skateboarduri. Sunt acele “plăci” cu roți, pe care le vedem zilnic că împânzesc străzile orașelor noastre, și pe care puștii fac tot felul de acrobații. Dar există și o variantă mai avansată a lor, care prinde tot mai mult teren. De hoverboarduri ați auzit?

hoverboard rosu

Mă credeți sau nu, numele de hoverboard vine din domeniul științifico-fantastic, unde desemna o platformă ce te putea duce prin aer. Hoverboardurile de azi nu pot face acest lucru, cel puțin deocamdată, dar în mod cert te duc de la un punct la altul fără să fie necesar să le împingi, fiind motorizate. Ele arată ca în imaginea de mai sus și la prima vedere implică un grad mare de dificultate, deoarece trebuie să te menții în echilibru pe ele, dar în realitate acest echilibru se învață în 5-10 minute de folosire, deci este foarte simplu. Funcționând cu un acumulator ce îi conferă o autonomie de 10-20 km, un astfel de hoverboard poate fi cumpărat în mod normal pentru sume începând de la 1200 de lei, dar există și magazine unde găsiți reduceri, ca cel din link.

Bine, nu prinde el o viteză foarte mare, cam 10-15 km/oră, dar este foarte mișto să te urci pe un hoverboard și să te plimbi. Recent, diverse vedete (Justin Bieber, Jamie Foxx, Kendall Jenner, Chris Brown, Soulja Boy, Wiz Khalifa etc) au fost văzute fie acasă, fie pe stradă sau chiar în unele videoclipuri conducând astfel de hoverboarduri, fapt care a contribuit din plin la popularizarea lor.

Așadar, i-ați cumpăra băiatului vostru un hoverboard? Grea întrebare. Prețul este mai mare decât la un skateboard, pentru că se deplasează singur, iar tehnologia este nouă (cam din 2015), așa că nu toată lumea dispune de un model în casă. Dar faptul că este mai puțin accesibil îl poate face mai dorit în ochii celor care vor să își răsfețe copiii, pe principiul că băiatul meu este mai cool decât băiatul altora. Cât privește riscul de a cădea de pe el, puteți să-i atașați o carcasă metalică, din aluminiu, numită hoverkart, care să-l transforme într-un mijloc de deplasare foarte sigur.

Un hoverboard cu un hoverkart la pret bun este mai sigur decât un skateboard, pentru că viteza de deplasare este relativ mică, iar pe el nu poți face acrobațiile pe care le faci pe skateboard, așa că nu există același risc de a cădea rău sau de a-ți fractura glezna sau piciorul. Căzături și lovituri pe care, din păcate, le vedem foarte des la cei care folosesc “plăcile” clasice. Iar unele se mai soldează și cu urmări.

Lasă un răspuns