Liste cu firme, de vânzare

Știați că există baze de date ce conțin o sumedenie de firme românești, pe care le puteți cumpăra? Bazele de date le puteți cumpăra, nu firmele. 🙂 De exemplu, lista firmelor de pe marketingdirect.biz cumulează, conform informațiilor de pe site, date la zi cu privire la mai toate firmele din țară, având o acuratețe de peste 90%. Pe mine lucrul ăsta mă duce cu gândul la diverse strategii de email marketing. Iar email marketingul, alături de sms marketring, fax marketing și tele marketing, figurează în subsolul acestui site.

firme

Desigur, dacă am zis email marketing, aș putea foare bine să duc ideea până la capăt și să spun: spam. Cam acesta este pericolul, cam aici este controversa, cam aici planează semnele de întrebare când vine vorba de baze de date cu emailuri sau liste cu firme, la mesaje comerciale nesolicitate. Habar n-am cine sunt cei de la marketingdirect.biz. Dar procedura de achiziție a acestor baze de date este perfect legală! Completezi un formular, ești contactat de ei, semnezi un contract, ți se emite o factură, le trimiți dovada plății, după care îți livrează baza de date. Iar cum o folosești, să-i spămuiești pe alții sau nu, cred că asta depinde de tine. Eu unul nu recomand spamul.

Și sunt mai multe baze de date, poți alege firmele dintr-un anumit județ, domeniu, de un anumit tip (primării, ONG-uri), nou-înființate etc. De exemplu, există o pagină separată cu lista firme Bucuresti, actualizată în 24 noiembrie 2016. Este și o pagină de test, de unde poți descărca câteva liste demonstrative, gratuit. Pagina e mișto: nu trebuie să îți faci cont, să le dai mailul tău sau să completezi vreun formular: pur și simplu dai click pe butonul de download și descarci lista corespondentă. Am făcut o probă, în două secunde am avut un tabel Excel cu 50 de firme din IT. La fiecare firmă ai nume, adresă, telefon, fax, e-mail, site, persoană de contact, formă juridică, număr înregistrare în Registrul Comerțului, cod fiscal, capital social, cifra de afaceri, profitul curent, număr de angajați și domeniile de activitate. Unde e cazul, sunt mai multe valori pentru un câmp (de exemplu, mai multe persoane de contact sau adrese de e-mail).

Până la urmă sunt informații simple și mai mult sau mai puțin publice, doar că ție ți-ar fi foarte greu să le colectezi de unul singur, dacă te-ar interesa. Și cu asta încep să înțeleg utilitatea lor, că lista de firme din București are, dacă informațiile de pe site sunt corecte, 172000 de intrări, adică de firme. Din câte am înțeles, poți să le ceri o listă personalizată, iar ei îți vor construi o bază de date pliată pe cerințele tale.

Nu știu cât e prețul, totuși.

Lasă un răspuns