Unde îți faci verificarea ITP?

Verificarea ITP este acea verificare obligatorie (inspecție tehnică periodică) pe care trebuie să și-o facă toți posesorii de mașini auto o dată la doi ani, pentru că așa este legea. Așa este legea auto, o dată la doi ani trebuie să-ți faci inspecția tehnică ITP ca să vezi dacă mașina corespunde în continuare minimelor standarde de circulație auto și nu riscă să devină o sursă de accidentare pentru tine și ceilalți șoferi, pasageri sau pietoni. Fiind obligatorie, există o mulțime de locuri unde ți-o poți face. Și astfel iar ajungem la vechea problemă a atelierelor auto mai mult sau mai puțin dubioase.

interior opel

Pentru cei care nu sunteți șoferi (sau sunteți fericiții posesori ai unor mașini care până acum nu s-au stricat niciodată, dar fiți fără grijă că vine și rândul lor), lumea mecanicilor auto este una cât se poate de pestriță. Pe scurt, cuprinde mulți țepari. De exemplu, de foarte multe ori te duci la un service auto pentru că vrei să-ți schimbi plăcuța de frână și te trezești cu o factură uriașă, unde sunt trecute încă trei piese schimbate, pentru că – ți se spune – le-au descoperit ei ca nefiind funcționale. Practic, e ca și cum te-ai duce la farmacie să-ți iei un sirop de tuse și farmacista ți-ar da pe lângă siropul de tuse un un flacon de supozitoare și o unsoare pentru reumatism, că așa vrea ea. Și toate ar costa foarte mult. Și nu le-ai putea lua decât la pachet!

În aceste condiții, observ cu plăcere cum, pe fondul acestor service-uri auto discutabile, încep să apară și firme care dau senzația că sunt serioase și încearcă să ducă o politică de prețuri simplă și transparentă. Una dintre ele, care are și statie itp, este Auto Erebus, și zic asta pentru că și-a făcut site unde a început să scrie negru pe alb, explicit, în ce constă inspecția itp, care sunt prețurile și ce fel de mașini verifică. Apropo, am precizat că dacă e vorba de o mașină utilizată intens (cum ar fi o mașină de taxi), trebuie să-i faci verificarea itp bianual? Uite, îți amintesc ei, pe pagina din link.

Ori o firmă care își face site (unde chiar poți să te programezi!) și începe să prezinte exact cu ce se ocupă, ce mărci de mașini verifică, cât costă la fiecare etc, în loc să fie ambiguă, înseamnă că vrea să-și facă un anumit nume inclusiv prin intermediul mediului virtual. Și atunci n-o să riște să-și țepuiască clienții, pentru că își va da cu firma-n cap, cum se zice, devenind foarte cunoscută dar în sens negativ. Deci iată cum poți descoperi chiar din fotoliu service-uri auto bune, de exemplu pentru itp București, fără să trebuiască să treci prin tot felul de experiențe ciudate cu ateliere care practică niște prețuri itp exagerate și care la verificare îți spun că trebuie să schimbi 15 piese!

Sau aș fi putut să precizez de la bun început că Auto Erebus este importator, dealer și service autorizat Opel, având și programe de finanțare / preluare mașini uzate, și n-ar mai fi fost nevoie de alte argumente pentru atestarea seriozității firmei. Dar la drept vorbind băieții nu se ocupă doar de Opeluri, au inclusiv vopsitorie auto și fac inspecții itp București pentru 40 de mărci de mașini. Mă rog, pare o alegere solidă.

Comments
  1. Foarte bun articol, este esential sa facem aceasta verificare la un service de incredere inainte de a pleca la drum.

  2. Multumesc pentru informatie, chiar cautam un service mai de incredere.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: