Care e diferența dintre bateriile auto scumpe și cele ieftine?

După articolul de ieri, rămânem la capitolul auto și discutăm, de data asta, despre baterii. Așadar, mă uitam pe pagina cu acumulator auto varta sau mai bine zis baterii auto a site-ului autohut.ro, acel site cu descrieri catchy la subsol (bateria este inima mașinii, care pompează energia electrică necesară pentru a pune în mișcare toate componentele mașinii etc), de care poate ați auzit. Iar dacă n-ați auzit, auziți acum, nu-i nicio problemă. Și văd acolo baterii sau acumulatori auto la prețul de 125 de lei, marca Banner, sau baterii auto ieftine Pirelli, la 138 de lei, dar și baterii auto Varta, Motrio sau Audi, la peste o mie de lei. Care-i diferența dintre ele?

Bine, dacă tot suntem la subiectul ăsta, unul dintre chestiile mișto de pe autohut este faptul că produsele se afișează automat (sau de la bun început) crescător după preț, bateriile auto ieftine la început, cele scumpe la sfârșit, nu trebuie să mai faci câteva click-uri și să mai aștepți o încărcare de pagină pentru asta. Big like, pentru că majoritatea celorlalte magazine afișează produsele după popularitate sau ce alt criteriu doresc ei, vânzări, oricum nu poți verifica dacă acelea sunt cele mai vândute produse, și oricum le vrei sortate după preț, ceea ce e enervant. Dar să nu divaghez.

Așadar, revenind la subiect: să zicem că vreau să îmi cumpăr niște acumulatori auto. De care să aleg: dintre cei de 100 de lei sau dintre cei de 1000 de lei? Contează faptul că au producători diferiți, și dacă da, cât de mult? Sau să zicem că vreau să cumpăr niște baterii auto varta, deci de la același fabricant: de care aleg, din cele ieftine sau din cele de 1100? Pentru că, după mintea mea, o baterie este o baterie. Dacă diferența de preț provine doar din faptul că e “de firmă” sau are un alt aspect exterior, nu are scurgeri sau ține cu 5% mai mult, atunci nu merită să cumperi una scumpă, mai bine alegi cel mai ieftin model de baterie auto și ai terminat. Prețul este important, dar dacă diferența de prețuri rezidă în niște caracteristici esențiale, dacă una te ține doi an și cealaltă, care costă dublu, te ține șase ani, atunci poate merită să ți-o iei pe a doua.

Mă gândesc că, spre deosebire de haine, bateriile auto nu le afișezi la vedere, așa că eu unul aș putea trăi și cu o marcă de acumulatori auto mai puțin cunoscută, câtă vreme e la fel de fiabilă și îmi alimentează mașina la fel de bine. Dacă îți cumperi altceva, să zicem niște anvelope, poți fi interesat de cum să alegi cauciucurile și în funcție de aspecul lor, dar la baterii nu văd de ce. Așa că, până la urmă, care e diferența dintre ele și de ce ai opta pentru o baterie auto preț mare, dintre zecile, sutele, nu știu, poate miile de baterii auto de pe autohut? Opinii, sugestii, păreri?

mărci de baterii

Comments
  1. Eu la a3 am un bosch, este ok, a costat 300 mil. Ideea e ca iarna mai trebuie pornita masina daca e frig si nu s-a mai mers cu ea de cateva zile.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: