Soluții de transport de la aeroportul Cluj

Nu știu dacă v-am zis, dar sora mea lucrează de ceva timp în Irlanda. De Paști a fost pe acasă, într-un concediu, iar mijlocul de transport folosit a fost avionul. Bine, a venit cu avionul până la București, că n-a găsit cursă directă spre Cluj, a așteptat în capitală câteva ore și apoi a ajuns seara în Cluj Napoca. De acolo a adus-o cu mașina un amic de-al prietenului ei, pentru că nu voia să se complice cu trenul, să aștepte în gară, lucru de înțeles. Frumos, confortabil, cu o mașină mică. Partea proastă a fost când a trebuit să plătească transportul: tipul respectiv i-a cerut 2,34 de lei pe kilometru. Ăsta deja e preț de taxi. La un preț din ăsta, un transport Cluj-Turda, de exemplu, costă 72 de lei.

harta transfero

Desigur, nu poți apela nici la taxiuri, n-o să fac niciodată lucrul ăsta și n-o să-l recomand nimănui, pentru că e plin târgul cu povești despe nesimțirea și țepele pe care le dau unii taximetriști, cei puțin din București, care te așteaptă în aeroport. Dacă amicii îți cer preț de taxi, atunci poate taxiul îți cere preț de avion. Așa că merită să te informezi. Și dacă te informezi, afli că există firme de transport ce oferă curse regulate de la aeroportul din Cluj Napoca în principalele localități din regiune și din județele învecinate.

N-am folosit niciodată Transfero.ro, dar aflu de pe site-ul lor că un transport cluj turda cu Transfero durează circa o oră și costă începând de la 2 euro. Distanța Cluj Napoca – Turda este de 31 kilometri, așadar prețul practicat la transfer aeroport de această firmă începe de la 29 de bani pe kilometru. 29 de bani! De 10 ori mai ieftin decât a plătit sora mea. Se pot face rezervări din timp, chiar este necesar dacă vrei să prinzi loc, cursele sunt destul de dese, astfel încât să nu aștepți mult în aeroport, autobuzele sau autocarele sunt probabil noi și confortabile, că nu sunt curse regulate, ci curse speciale, exclusiv pentru transfer aeroport Turda – Cluj Napoca și atât. Nu opresc în oraș, te iau direct din Aerportul Avram Iancu și te duc în Autogara Sens Vest din Turda. Pasagerii sunt doar pasagerii din aeroport/avion.

Dar, conform legilor nemuritoare ale lui Murphy, eu scriu despre firma asta, de transport Turda Cluj, Cluj Turda și Cluj – zonele învecinate, la peste două luni după venirea și plecarea sorei mele via Cluj. Nu-i nimic, că o să vină din nou în septembrie, și poate atunci o să vă pot da mai multe detalii practice despre Transfero. Dar până atunci, poate îmi spuneți voi mie, dacă aveți cumva drum. Să vă fie cu folos!

Lasă un răspuns