Un magazin (nu doar) pentru pictori

Site-ul colorit.ro face parte din gama de magazine online de nișă, adresate celor cu diverse pasiuni sau hobby-uri. În cazul de față, pasiunea este pictura, iar articolele de pe site pornesc de la banalele uleiuri sau culori acrilice și ajung până la accesorii pentru inramari sau chiar cerneluri exotice pentru tatuaje și body-art. Nu sunt atât de multe site-uri cu acest profil și nu le întâlnim la tot pasul. Haideți să aruncăm o scurtă privire asupra acestuia și să vedem dacă ne poate fi util și nouă, celor care nu pictăm.

rama natur cu buza 5d

Indiferent că avem sau nu talentul picturii, cu toții deținem fotografii sau picturi frumoase și interesante. E adevărat, astăzi pozele sunt aproape exclusiv în format digital, iar peretele pe care le afișăm este cel de pe Facebook. Totuși, pozele mai vechi, cu noi când eram mici, sau cu părinții și bunicii noștri, sunt tipărite pe hârtie fotografică sau în format tablou. Și, dincolo de asta, nu vă surâde ideea de a tipări cele mai reușite fotografii digitale (chiar selfie-uri) și de a le înrăma, afișându-le pe perete? Dacă ascultați manele, probabil că nu. Altfel, poate veți fi de acord cu mine că afișarea unor tablouri inspirate este o artă care poate da locuinței dvs un plus de gust și rafinament. Iar pentru a deveni un tablou, o poză tipărită va trebui înrămată.

În trecut, aflăm de pe un blog cu recomandări, însăși înrămarea era o artă, pictorul având un rameor personal, căruia îi lua cam tot atât timp să facă rama cât îi lua lui să compună pictura. Ceea ce înseamnă câteva luni sau chiar un an. Desigur, vorbim de rame manuale, lucrate de mâini măiestre, și personalizate sau unice, al căror cost era pe măsură, ajungând uneori la echivalentul a zeci de mii de euro. Astăzi arta înrămării s-a cam pierdut, din păcate, puțini fiind cei care mai știu acest meșteșug. Din fericire, pe colorit.ro găsim rame create manual, din lemn natur, polisat, cu textură vizibilă dar fără noduri. Prețul acestora este, n-o să vă vină să credeți, în jur de 10 lei pe bucată. Așa că practic oricine poate să-și înrămeze un selfie reușit sau să recondiționeze (prin înlocuirea ramei) un tablou valoros, cu rama deteriorată.

În afară de rame, pe colorit găsim colțare pentru tablouri, agățători pentru tablouri, închizători metalice și alte mici asemenea accesorii, la prețuri variind între 10 bani și doi lei! Așa că magazinul este unul bun de salvat, pentru acele cazuri când ai nevoie de niște mici accesorii simple și frumoase, dar pe care nu le găsești nicăieri și pe care, iată, le poți comanda online, la prețuri absolut derizorii.

Și în rest, bineînțeles, rămân articolele principale, legate de culori, uleiuri și cerneluri, care poate îi vor interesa mai mult pe pictori.

Lasă un răspuns