Ce sunt scuturile metalice auto și la ce folosesc

Experiența pe care o ai când intri pe auto-hak.ro este destul de interesantă. După nume, te-ai putea aștepta la un site cu piese pentru mașini. În realitate, AutoGedal vinde cârlige de remorcare, suporturi pentru biciclete și scuturi metalice pentru diverse componente ale mașinii dvs. Dar ce este și la ce folosește, de exemplu, un scut motor audi a4 de la AutoGedal? Răspunsul în rândurile de mai jos.

scut metalic motor Audi A4 B5 1995-2000

Cu ceva timp în urmă, la mine în oraș a avut loc un accident oarecum insolit. N-a fost decât o mică ciocnire între un tractor și un Volvo, dar îl țin minte și acum pentru că, în urma impactului, tractorul s-a răsturnat în timp ce Volvo-ul a rămas bine-mersi. Un astfel de accident te face să te gândești că rezistența, durabilitatea și fiabilitatea caroseriei sau a pieselor unei mașini nu stă neapărat în dimensiunea ei (deși, evident, nu v-aș sfătui să intrați cu Dacia într-un tir. Bine, nu v-aș sfătui să intrați nici într-un șanț, dar ați înțeles ideea). AutoGedal ne propune un lucru foarte simplu: protejarea cu o investiție minimă a unor componente critice ale mașinii. Dacă de exemplu aveți un Audi, pe acest site veți găsi: scut metalic audi a4,  scut metalic audi a4 b6, scut metalic audi a4 b5scut metalic audi a4 b8scut metalic audi a4 b6, scut metalic audi a4 b6, numiți voi toate variantele și combinațiile. Evident, găsiți scuturi metalice și pentru alte mărci auto.

Scutul metalic este o mică dar foarte dură carcasă ce are scopul de a proteja și acoperi anumite piese critice ale mașinii. Din ce văd pe site, aceste scuturi sunt făcute din tablă de oțel cu grosimea de 2 mm, foarte rezistentă, vopsită în câmp electrostatic pentru a preveni coroziunea și fiind prevăzută la exterior cu ramforsări metalice care îi măresc duritatea și atenuează sau absorb rezonanțele produse în caz de impact. Montarea unui astfel de scut este relativ simplă, scutul vine la pachet cu schema de montare și cu toate piulițele, clemele, șuruburile și accesoriile necesare. La preț, unele costă 130 de lei, altele mai mult, sunt foarte multe tipuri de scuturi, pentru fiecare model de mașină în parte. De exemplu, prețul unui scut metalic Audi A4 B5 1995-2000, pentru motor, ca cel din imaginea alăturată, este 290 de lei. El protejează bara din față, motorul, radiatorul și bara de ulei. Din informațiile de pe site, montarea unui astfel de scut nu afectează cu nimic funcționarea mașinii (dacă este necesar, ele sunt prevăzute cu ușițe pentru alimentarea cu ulei) și nici nu anulează garanția mașinii.

În concluzie, prin cumpărarea unui scut metalic audi a4 b7, sau a oricărui alt scut metalic pentru orice alt model sau marcă de mașină, se sporește foarte mult duritatea unor zone critice ale autovehiculului, fără a-i afecta acestuia garanția sau ținuta de drum și cu o investiție minimă. Iar avantajele sunt că, în cazul unui accident, nu mai trebuie să schimbăm motorul, cutia de viteze etc, componente care au un preț mult mai mare și care au fost protejate de aceste structuri foarte rezistente.

Nu știu dacă v-ați montat așa ceva până acum, dar eu cred că sunt o soluție ingenioasă de protecție a mașinii (și reducere a cheltuielilor în cazul unui accident). Oricum, bineînțeles, vă doresc să n-aveți accidente!

Lasă un răspuns