Centrale compacte de apartament

Nu știu dacă v-am spus, dar intenționez să-mi cumpăr o centrală termică, în viitorul apropiat, din motive care consider că sunt evidente și nu trebuie să le mai expun aici. Problema e că operația ar fi oarecum costisitoare, în sensul că locuiesc într-un apartament extrem de spațios, cu multe camere, holuri, băi. Până acum, aveam impresia că îmi va trebui o centrală mare, deoarece ea trebuie să aibă o putere ridicată pentru a putea încălzi un spațiu atât de mare. Dar mai devreme am aflat de centrala in condensatie vaillant, care m-a făcut să regândesc situația.

centrala termica vaillant

Poate că cea mai bună soluție când te bagi la niște renovări masive, mai ales atunci când aceste renovări implică aparate, piese  sau componente electronice, este să ai răbdare și să studiezi cu foarte mare atenție domeniul, înainte de a lua o decizie. Și asta pentru că tehnologia avansează an de an. Despre centrale termice am mai scris în trecut, dar astăzi este prima dată când aflu de centrale termice vaillant. Un vaillant ecotec pro vuw int ii 236/5-3 este o centrală de generație nouă, evident că în condensare, toate sunt acum în condensare, dar partea frumoasă este că e foarte compactă. Adică, încape în cele mai mici locuri sau spații și asigură o putere de încălzire ridicată. Ceea ce înseamnă că au perfecționat tehnologia, iar o centrală vaillant a ajuns la o eficiență mărită într-un corp compact. Deja îmi imaginez mult mai multe posibilități de montare, care să nu mă încurce în nici un fel. Poate aș reuși s-o montez fără să trebuiască să mut nici măcar un dulap sau o piesă de mobilier din camera respectivă sau bucătărie.

Altfel, recunosc că nu mă pricep foarte bine la centrale termice vaillant. Pe site-ul berluni.ro văd o mulțime de caracteristici și avantaje care sună frumos dar pe care eu personal nu le-aș putea evalua singur: control automat al arderii, sistem pneumatic destinat amestecului gaz-aer, pompă automată cu două trepte ce oferă un consum redus de energie, afișaj luminos și interfață foarte bine gândită. Adică, într-un cuvânt, tehnologii moderne. Dintre acestea, cred că doar la pompa automată cu două trepte înțeleg ceva, și anume că dacă nu ai nevoie de foarte multă căldură, centrala vaillant poate funcționa într-un mod mai “eco”, în care consumă mai puțină electricitate. Dar cireașa de pe tort rămâne dimensiunea mică, compactă. Până la urmă,  toate centralele au facilități moderne, însă una de tip vaillant ecotec pro vuw int ii 236/5-3 este compactă și costă 3500 de lei. Alege o centrală compactă și ai mai mult spațiu liber!

Cum ziceam, apar tot mai multe opțiuni interesante, de la an la an. Voi ați folosit până acum o centrală vaillant sau aveți ceva experiență practică cu ea?

sursă foto: berluni.ro

Lasă un răspuns