De unde provin banii care se câștigă în videochat?

V-ați pus întrebarea asta, la câte site-uri de video chat există la ora actuală, toate promițând venituri consistente, de unde provin, totuși, acești bani câștigați și cât sunt de reali? Și nu mă refer aici la studiouri de videochat străine, ci la video chat românia – dați o căutare pe Google după videochat bucuresti și o să vedeți câte rezultate veți găsi. Sau vă pot spune de pe acum: circa un milion! Așadar, în condițiile în care se spune că sexul nu mai vinde atât de mult precum în trecut, iar studiourile de videochat afirmă cu faptul că nici măcar nu au legătură cu sexul, oferind condiții de muncă legale, cel puțin studiourile mai serioase, de unde, totuși, bani de salarii mari și foarte mari pentru tinere lipsite de experiență?

videochat bucuresti

Pentru a răspunde la această întrebare, vă propun o scurtă incursiune în paginile unui studio de videochat din capitală. Glamour Studio este unul dintre cele trei studiouri de video chat pe care ni le recomandă Google în mod grafic la căutarea precedentă, și este studioul cu cel mai mare rating (notă pe bază de voturi ale utilizatorilor Google): 5 puncte din 5 posibile, scor maxim. Odată intrat pe site, ți se deschide în dreapta o mică fereastră de… chat, doar că evident este un chat text, fără video, care te informează de o promoție (80% comision în prima lună pentru noile angajate) și ești invitată să intri în dialog cu una dintre operatoarele lor. Ignorăm asta și intrăm pe pagina de blog, unde avem mai multe mărturii, de fapt jurnalul unei angajate, cum este prezentat. Fără a-și da numele, autoarea ne spune într-un articol intitulat “Sunt model videochat și nu mi-e rușine”:

Și de ce anume să-mi fie rușine? Că fac bani pentru tot ce poftesc? Că duc o viață lipsită de orice grijă financiară? Că îmi permit să îmi plătesc facultatea? Și chiria? Și facturile? Că am ajuns să am masina mea? Și că pentru toate astea lucrez legal, cu carte de muncă și într-un studio care mă face să arăt și să mă simt ca o divă?

Iată niște oameni care țin la cărțile de muncă! Acestea au cam devenit opționale, acum vorbim de contract de muncă, dar și eu folosesc vechiul termen, că a intrat în uz popular. Așadar, venituri mari, care-ți permit să te întreții fără să ai o experiență (tipa nici măcar n-a terminat o facultate, dacă e să luăm de bun ce scrie acolo). Ei bine, dați-mi voie să vă întreb: când ați plătit voi ultima dată pentru a vedea ceva sexy pe internet? Exact. Și atunci, de unde câștigă fetele ăstea bani așa de mulți?

Navigând puțin pe site, ajungem la pagina “De ce noi”, unde se află, printre altele, câteva paragrafe dedicate confidențialității. Și acolo găsim următoarele informații:

Modelele nostre sunt promovate în mod exclusiv pe site-uri ce nu pot fi accesate din România. […] Angajările pentru studioul de videochat se fac în București, însa promovarea se face numai pe site-uri din străinatate, motiv pentru care cunoașterea limbii engleze este absolut necesară.

Și aici se află răspunsul la întrebarea care ne preocupă pe noi și motivul pentru care, într-adevăr, videochatul aduce bani. Promovarea se face în străinătate! Dincolo de faptul că asta protejează identitatea fetelor (deși nu știi niciodată dacă un expert în IT nu poate intra cu proxy pe o cameră de videochat din America și da peste vecina lui de scară, dar cât de mare o fi posibilitatea asta?), aici se află, zic eu, cheia la răspunsul din titlu: noi ca bărbați nu am plăti niciodată pentru videochat, dar străinii o fac! Și pentru că străinii o fac, fetele care lucrează în domeniu pot câștiga, teoretic, o mulțime de bani. Poate nu exact sumele vehiculate, poate nu în fiecare lună, poate nu chiar toate fetele, dar oricum, de câștigat se câștigă, că, vorba aia, nu iese fum fără foc.

Până la urmă, meritul nu este al sexului, mai ales că acesta este cel mult virtual, adică în mintea sau imaginația clientului de pe celălalt continet. Meritul este al internetului, care anulează distanțele fizice și conectează doi oameni aflați în două puncte diferite ale globului. Videochatul nu ar putea fi o ocupație atât de bănoasă în lipsa infrastructurii numită internet, care să-l externalizeze în alte țări. În principiu, dacă mă întrebați pe mine, în SUA. Și, sigur, de aici mai deducem că o angajare într-un studio ca Glamour este mult mai rentabilă decât practicarea videochatului acasă, de una singură, fără experiență, fără conexiunile necesare, fără expunerea de care ai nevoie (prin colaborări specifice de lungă durată cu firme partenere) în străinătate. Totuși, cel care face posibilă câștigarea acestor sume de bani este internetul. Poate și motivul pentru care o practicantă videochat câștigă mai mult decât o prostituată, deși nu se prostituează. Pentru că prima are acces la internet, în timp ce a doua doar la clienții din zona ei.

Rochii, pantofi, o vacanță, o mașină, o casă? Ce e rău în a ți le dori? Ce e rău în a ți le permite? Viața e prea scurtă ca să te împiedici de gura lumii și prea frumoasă ca să nu te bucuri din plin de ea.

se încheie fila de jurnal din care am citat la început.

Comments
  1. Este un job normal, unde este necesar sa ai anumite aptitudini si sa indeplinesti criteriile de selecte. In plus, fata de alte domeniu, avantajele sunt numeroase, asa ca multe dintre modele ajung sa fie cele mai bune in domeniu.

  2. Este un job unde ai posibilitatea de a te dezvolta si a ajunge in top, daca te implici si stii ce iti doresti cu adevarat. Esti apreciat pentru merite si te dezvolti constant.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: