Alege-ți o cârjă potrivită

Am avut pe cineva în familie care a suferit o amputație la un picior, după care a purtat cârje pentru tot restul vieții. În momentul în care începi să mergi în cârje, se produc niște modificări fiziologice. În particular, cu cât ești mai dependent de cârje, cu atât ți se dezvoltă mai mult mușchii brațelor și ți se atrofiază cei ai piciorului nefolosit. În sfârșit, nu despre asta voiam să-ți spun în acest articol, ci despre faptul că, dacă ești într-o situație de invaliditate, poate prietenii sau personalul spitalului îți vor sugera unul sau două modele de cârje ortopedice. Dar în realitate există o mulțime de tipuri de cârje ortopedice, cârje antebraț, bastoane telescopice etc, așa că nu strică să arunci un ochi peste toate variantele, înainte de a lua o decizie.

femeie cu carje

O să mă întrebi, firește, unde poți vedea aceste modele. De vreme ce citești acest articol pe net, cel mai simplu este să te îndrum tot pe net, la un magazin online. Te invit să intri pe pagina cu carje de la Catena Pas cu Pas, unde poți opta pentru următoarele tipuri de cârje: baston ortopedic simplu sau cu 4 picioare, cârjă cu sprijin subaxilar (adică sub braț), cârjă cu sprijin pe antebraț, cârjă reglabilă, baston ortopedic cu 3 picioare, baston ortopedic pliabil, cârjă pentru copii sau chiar baston și indicator pentru nevăzători. Numărul de categorii este depășit doar de numărul de produse, iar prețul urcă de la 36 la 130 de lei. Dar găsești suficiente cârje preț 36, 45 sau 50 de lei, adică accesibile. De fapt, poți sorta toate produsele ascendent după preț – și ăsta-i un alt avantaj al magazinelor online, că poți sorta și filtra produsele după ce criterii vrei tu și le poți studia în liniște, chiar de la tine de acasă, comparându-le prețurile exacte, fără ca cineva să încerce să ți le bage pe gât sau să te repezească.

Așadar, prețuri accesibile la cârje de tot felul. Nu zic neapărat să iei de aici, e doar un exemplu, dar ideea e următoarea: pus în fața unui produs cu care nu ai mai avut de-a face niciodată, e bine să cunoști ce opțiuni ai, să studiezi descrierea la fiecare și să faci o alegere cât mai potrivită pentru tine. Poate că, de exemplu, ți-ar plăcea o cârjă care să aibă un amortizor de șocuri, astfel încât să nu îți cauzeze leziuni la cot, mână, umăr, genunchi în caz de impact. Ei bine, o găsești aici, la 127 de lei. Și exemplele pot continua. Avantaj magazinele online. Evident, comenzile se pot plasa direct pe site iar cârja comandată o primești acasă, prin curierat, și poți plăti ramburs, în momentul sosirii coletului. Sau poți plăti online, inclusiv în rate.

Sper să îți fie de folos și, dacă ești interesat de produse ortopedice, citește și despre asta.

Comments
  1. De preferat sa nu aiba nimeni parte de asa ceva, dar viata e si cruda uneori si ne ofera si surpeize urate.

  2. Ethos

    Din păcate așa e. Alteori însă nu-i mare lucru, ai piciorul în ghips o vreme.

  3. La Catena mereu gasesc ce am nevoie, multumesc pentru recomandare.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: