Ați avut vreodată telefoane Asus?

Știați că Asus, unul din cei mai mari producători de componente PC din lume, face și telefoane? Și știați că F64, cel mai popular magazin foto din România, vinde și smartphoane? Da, puteți cumpăra telefoane Asus de la F64.ro la prețuri cuprinse între 862 și 2466 de lei, pentru modele aflate pe stoc în acest moment. Dar întrebarea mea este: ați folosit vreodată telfoane Asus? Sau măcar ați auzit de Asus Zenfone 2, Asus Zenfone 3 etc?

smartphone asus

Interesul meu pentru linia Zenfone de la Asus este cât se poate de justificat, chiar dacă poate unii nu-l înțeleg. Adeseori am tendința să ocolesc cărările bătătorite și să caut scurtături, adică produse care poate nu sunt mainstream pe la noi, dar vin cu niște avantaje redutabile și au prețuri bune. În cazul ăsta, Asus e prima firmă care a scos un telefon cu 4 GB de RAM: Asus Zenfone 2. Nu vă lăsați înșelați de sufix: modelele cu 4, 5 și 6 în coadă sunt din seria întâi de telefoane Asus. În 2015 a fost lansată seria a doua, adică Asus Zenfone 2. I-a urmat seriar 3, Asus Zenfone 3, anul trecut. Iar de anul ăsta vom avea un nou Zenfone 4, care se va suprapune peste denumirile vechi din prima serie. Este clar, da? 🙂

Așadar, Asus e un nume cunoscut când vine vorba de inovații. Se zice că Intel a început să le livreze procesoare noi înaintea multor competitori după ce Asus a produs o placă de bază care mergea mai bine decât cea de la Intel, doar bazându-se pe specificații, adică neavând procesorul pentru teste, și i-a ajutat pe cei de la Intel să-și rezolve bugurile cu a lor. Tot la capitolul inovații, Asus a scos un Zenfone Zoom, model de smartphone (din seria 2) cu zoom optic de 3x, o raritate. Modelul Zenfone AR, de anul ăsta, e primul care suportă platformele de realitate virtuală Google Daydream VR și Tango AR, și probabil lista ar putea continua.

Uitați-vă puțin pe F64 la specificații. Unele modele au specificații super, cu camere având obiective luminoase, stabilizate optic, în timp ce numărul de procesoare și memoria le aduce în zona modelelor de top de la Apple sau Samsung Galaxy S. La un preț ceva mai mic. Cât privește F64, nu cred că mai are rost să discut: dacă n-ați auzit de el, probabil ați trăit sub o piatră sau n-ați avut niciodată de-a face cu fotografia. Magazinul este unul rock-solid, care-ți acordă puncte de fidelitate pentru fiecare produs cumpărat, inclusiv la telfoane, și care s-a remarcat de-a lungul timpului prin diverse concursuri, promoții, bonusuri și prin asistența acordată clienților.

Bine, eu aș fi interesat și de unul la mâna a doua, pentru preț. Singura problemă, după cum vă ziceam, e că la noi toată lumea cumpără Samsung sau chinezării. Are cineva experiență practică cu telefoanele de la Asus?

Lasă un răspuns