Ce poți face în Deltă

Se spune că arta este îmblânzirea materiei. Dacă este așa, atunci Delta Dunării reprezintă o operă de artă, deoarece este locul în care Dunărea se sărută cu Marea Neagră, într-o frumusețe de o sălbăticie deplină, și pe care trebuie să o admiri măcar o dată în viața ta. Mai ales acum, pe căldura asta, când marea-mare te face să dai în clocot. Așadar, ați fost vreodată în Deltă?

Delta Dunarii

Nu poate fi scump. Pentru că, după mintea mea, cine vrea să aibă de-a face cu țânțarii Deltei Dunării, cu mlaștinile văzute în filmele de aventură cu pionieri, cu umezeala? 🙂 Hai că glumesc. O cazare in delta dunarii la sfantu gheorghe costă, văd, circa 100 de euro. Ca o paralelă, o cazare la hotelul Dylan din Dublin, Irlanda, ajunge pe la 800 de euro pe noapte. Umezeală la ambele. Doar că umezeala din Dublin este din aceea care îți mucegăiește pereții și face aerul irespirabil. În tip ce la Deltă e din aceea răcoroasă și relaxantă. Doar bănuiesc, că n-am fost. Iar în Dublin n-ai ce vedea.

Pentru o experiență de vis în paradisul românesc al Deltei Dunării, Green Village Resort îți propune o serie de activități inedite. Printre ele: excursii în aeralul zonei, plimbări cu bibicleta, explorarea satului Sfântu Gheorghe în “căutare de comori”. Poate îți place sportul? Poți particopa la campionate de fotbal și volei pe nisip, organizate tot de Green Village, sau poți fotografia păsări pe care nu le vei găsi în alte zone din țară, dacă ești fotograf. Și cu asta îți poți documenta vacanța chiar de la fața locului, spre invidia prietenilor care au rămas acasă. 🙂

Este adevărat, mai nou toată lumea știe fotografie, telefoanele mobile au împânzit mapamondul și cele moderne au camere de vârf, dar nicio cameră de smartphone nu îți va putea aduce pasărea mai aproape, pasăre care va zbura dacă te apropii prea mult, așa că dacă ești fericitul posesor al unui DSLR sau aparat foto de tip bridge, Delta Dunării îți va permite să faci niște poze care nu doar că o să te diferențieze de majoritatea prietenilor tăi, dar vor rămâne ca amintiri de neuitat și, poate, de neegalat.

Așadar, oferte de distracție și relaxare cu duiumul, iar pescuitul nu putea nici el să lipsească tocmai din Deltă. Echipamentul necesar ți-l pun tot ei la dispoziție. Iată că până la urmă cei 100 de euro se justifică din plin și reprezintă, după cum spuneam la început, o investiție minimă în vacanța ta de relaxare. Cât despre oferte de pensiuni Delta Dunării, găsești prin Green Village 89 de camere confortabile, cu 2 sau 3 camere și penthouse-uri cu vedere către lacurile și canalele Deltei. Sau vile cu livinguri confortabile și cotloane intime, cu mobilier din bambus și finisaje ce fac din ele parte a naturii.

Nu știu voi, dar eu răsfoind paginile site-ului din primul link mi-am dat seama că nu mi-am băut cafeaua sau ceaiul niciodată în prezența unor familii de rațe liniștite ce și-au făcut cuib printre nuferi și stuf și pe care le pot urmări relaxat cu privire. Poate un punct de pe bucket list. Că viața, oricum, e scurtă.

Lasă un răspuns