Motive ca să nu scrii pe blog

A trecut ceva vreme de când n-am mai scris un articol pe blog. Un articol dezinteresat, ca să fim înțeleși. 🙂 Mi-am adus aminte că cea mai mare pauză de blogging am luat-o acum doi ani, când m-am apucat de un MMOG. Adică un Massively Multiplayer Online Game, sau joc online multiplayer masiv, cum îi zice. Și m-a prins. Problema acestor jocuri online e că îți mănâncă tot timpul, ajungi să stai pe chat cu colegii de echipă, să planifici atacuri și apărări, să îți pui ceasul să te trezească noaptea să mai dau un upgrade șamd. Nu intru în detalii că poate iară-mi vine cheful de jucat.

catel

Mai nou mi-am descoperit un alt hobby, și anume fotografia. Nu rețin dacă am precizat asta până acum, că în trecut nu eram deloc interesat de fotografie și nici măcar smartphone nu aveam. În ultimul an am aflat cumva că există posibilitatea de a face poze digitale. Nu știu exact ce m-a virusat, un articol, niște imagini, gândul că trebuie să apelez la cineva dacă vreau să trimit o poză cu cartea mea de identitate sau faptul că pe OLX există camere foto la prețuri derizorii. Cert e că m-a prins microbul cu pozele. Nu, nici acum nu am un aparat foto decent, prin asta înțelegând o cameră cu obiective interschimbabile, cum este un DSLR. Dar măcar am cu ce imortaliza un moment, în caz de nevoie, și deci pot învăța. Că fotografia se învață.

Ajuns în punctul ăsta, cred că pot formula unul din motivele care te-ar putea ține departe de blog: descoperirea unei pasiuni din offline, adică din viața reală. Într-un fel, e de înțeles: bloggingul este și el tot un hobby, cel puțin în parte. Iar în lupta dintre două hobby-uri, câștigă cel mai tare. Cam ca într-o relație: îi ești fidel soției până când întâlnești o femeie mai atractivă decât ea. 🙂

În fine, am revenit pe blog. Iar pozele, câte o să fie, dacă o să mă țin de ele, poate le voi posta și aici, îmbinând creativ cele două pasiuni, ca să zic așa.

Lasă un răspuns