Porțelanul nostru de toate zilele

Știu că unii sunteți mari consumatori de ceai sau cafea. Eu nu beau cafea, dar la ceai nu zic pas. Totuși, lichidul pe care-l consum cel mai des este apa. 🙂 Și o beau în niște căni de porțelan simple, cumpărate din magazin sau din piață. Serios, mi-am cumpărat niște cești, căni și vase maro spre crem gălbui, din porțelan, din piață, de la vechituri. Spălate, sunt foarte frumoase. Și apoi mi-am achiziționat niște căni de porțelan Jacobs, care veneau la pachet cu ceva dulciuri. Băi, indiferent din care cană beau, după un timp trebuie să le curăț, că se depune pe fund un strat de ceva, ca și cum s-ar decanta zațul pe fundul unei cești de cafea. Indiferent cum le schimb, aceeași poveste.

ceasca de cafea

În sfârșit, nu despre asta voiam să vă povestesc. În articolul de față voiam să vă spun că dacă sunteți interesați de servicii fine și de calitate, găsiți seturi de cesti de la maderomania care arată cam ca în pozele alăturate. Nu sunt cești cafea ieftine, după cum puteți constata și singuri: prețuri de 50, 70 sau 400 de lei! Dar sunt cești cafea deosebire. Sigur, prețul este per set, iar gama de produse cuprinde servicii constând în cești cafea espresso, cești cafea cappucino, ceașcă de cafea simplă sau seturi cu cești pentru ceai. Negre, aurite, din porțelan, din porțelan platinat sau din ceramică prelucrată diferit. Există opțiuni multiple, pentru oameni cu gusturi rafinate. Presupun că pentru cei care fac din degustarea ceaiului sau a cafelei un ritual, un astfel de magazin poate fi mai mult decât binevenit. Pentru că și românii pot fi degustători fini ai ceaiului, nu numai britanicii. Iar de cafea nu mai vorbesc, unii nu-și încep ziua fără ea.

serviciu cesti de cafea

Uitați-vă și pe celelalte pagini de la ei, că sunt mai multe. Concret, vorbim în linii mari de cești de cafea deosebite, de lux, dar găsim și căni de băut apă sau modele de cești insolite, colorate viu sau cu diverse inscripționări, de exemplu pentru fete sau copii. Iar unele sunt ornate cu modele tradiționale românești, în ton cu numele site-ului, Made Romania. Numele ăsta m-a făcut curios și pornind de la el am aflat că printre furnizorii acestui magazin se numără Art Glass Gherla, Bangsonic Galați, Ceramică Marginea sau Axa Porcelaine. Și sunt mulți. Practic, înțeleg că au făcut o selecție de furnizori locali valoroși, care produc servicii din ceramică de calitate.

ceasca de ceai

În sfârșit, nu știu dacă petele cu „deluviuni” de pe fundul cănilor mele sunt o consecință directă a ceștilor proaste sau o proprietate a porțelanului, dar, dacă printre voi există iubitori de cafea, ceai, frumos și calitate, le puteți găsi îngemănate la acest magazin, unde cel puțin știți că nu luați lucruri la mâna a doua, folosite și de proveniență dubioasă. Iar dacă nu vă dați în vânt după așa ceva, gândiți-vă că un astfel de site vă poate scoate din impasul găsirii unui cadou potrivit și select pentru o persoană de sex feminin. Că oricum, noi, bărbații, o dăm deseori în bară la capitolul ăsta.

Gata, că m-am întins prea mult și mi s-a răcit ceaiul! 🙂

Lasă un răspuns