Pur și simplu ador spamul

Nu am cuvinte în care să descriu cât de mult iubesc să fiu spamat. Mă trezesc dimineața, îmi sorb cafeaua și mă uit prin mail și prin comentariile de pe blog aflate în lista de moderare, să mă pun la zi cu noile oferte de Viagra, cu diversele promoții de la magazinele online românești și alte cele. Voi nu?

spam

În caz că nu e clar, mai sus eram ironic. Cafea nu beau. Iar cu mailul am rezolvat-o, pentru că mi-am făcut câteva adrese noi, pe care nu le-am mai postat peste tot și am debifat notificările prin mail de pe platformele unde am cont (ex: Facebook). Pe blog am instalat un plugin antispam care nu-i perfect, dar care-și face treaba foarte bine. Totuși, din când în când îmi mai intră câte un spam manual, în sensul că un comentator îmi lasă câteva cuvinte sub un articol și se semnează cu link spre un magazin online. Adică, de exemplu, comentariu: “Ai dreptate, un articol foarte bun!”, nick “Adina” și dacă dai click pe Adina, te duce pe “scule-si-unelte.ro”. Evident, aceste comentarii sunt spam. Nu știu exact ce speră să câștigă cei care le lasă, deoarece linkurile din comentarii sunt nofollow iar Google nu ține cont de ele, dar ei încearcă. Și asta e deranjant.

Așa că de acum înainte voi recurge la următorul lucru: comentariile ce conțin linkuri de spam vor fi aprobate, dar le voi edita. Mai precis, voi modifica linkurile de spam, astfel încât să ducă pe articolul ăsta. Dacă doriți linkuri, comandați-le în articole, unde sunt dofollow și chiar vă ajută. Iar dacă nu, comentați cu link spre blogul vostru sau profilul vostru social și nu e nicio problemă.

Lasă un răspuns