Anul acesta, iarna o să-i prindă pe șoferi nepregătiți. Din nou

De câte ori nu s-a întâmplat să știți că aveți nevoie de un lucru, dar să-l amânați până în ultimul moment? Să luăm situația unui șofer care nu și-a luat anvelope de iarnă. Suntem la sfârșit de septembrie. Deocamdată este cald și frumos afară, aproape ca o vară întârziată. Va veni și toamna, fără îndoială, dar toamna șoselele sunt circulabile. După care vom intra în decembrie, iar tentația va fi să zicem: lasă, nu avem nevoie încă de anvelope de iarnă, poate nu va ninge, carosabilul e uscat. După care, brusc, va veni un ger și o ninsoare cam ca furtuna de săptămânile trecute. Și exact atunci vom avea de mers undeva, la drum lung. Este matematic, li se spune legile lui Murphy. Și nu vom avea anvelope iarnă, și vom risca să rămânem undeva în zăpadă, sau mai rău, să alunecăm într-un șanț ori să ne accidentăm.

iara-surpriza

În momentul acela, vom căuta disperați anvelope iarnă la service-urile și magazinele de piese auto de lângă noi, și vom găsi, dar, bineînțeles, datorită condițiilor meteorologice și a faptului că vom fi în plin anotimp geros, prețul lor va fi foarte ridicat. Pentru că așa face omul, acționează doar când îi ajunge cuțitul la os. Tocmai de aceea, eu vă sfătuiesc să comandati online anvelope iarna încă de pe acum, ca să fiți pregătiți pentru iarna ce va veni. Că, oricum, de iarnă nu scăpăm.

Ca să vă dau un singur exemplu de cât de ușor este să te pregătești din timp pentru iarnă, ca șofer: o comandă pe anvelomag se poate plasa din câteva click-uri, după ce te-ai logat pe site. De acasă, de la birou, din pat sau din fotoliu. Mult mai comod decât să căutați aceste anvelope iarnă la magazinul cel mai apropiat din orașul în care ați rămas înzăpezit. Dar poate la magazin nu au atunci modelul de anvelope care să se potrivească mașinii voastre. Pe site, găsiți anvelope de iarnă și de vară pentru toate modelele de autoturisme, și chiar mai multe pentru același model. Le puteți filtra și sorta după diverse criterii, cum ar fi tipul mașinii, prețul sau producătorul (sunt o grămadă ce criterii și peste o mie de produse!). Și le primiți acasă, prin curierat rapid. Transportul fiind gratis! Plata poate fi făcută tot online, direct cu cardul. Desigur, există destule discuții pe net despre faptul că, odată ce ai plătit cu cardul, distribuitorul nu se mai omoară să-ți onoreze comanda, că oricum și-a încasat banii. Dacă vă e teamă de lucrul ăsta, puteți comanda anvelopele de iarnă dorite cu verificare la livrare. În acest caz, le plătiți ramburs, abia după ce vi s-au adus acasă și ați deschis coletul, să verificați că el conține ceea ce ați comandat! Iar magazinul acesta este numai unul din punctele de unde vă puteți comanda online anvelope (dar este un magazin serios, cu prezență în ziare de nivel național). Și, pentru că suntem abia în septembrie, anvelopele de iarnă vor fi ieftine.

Iată ce simplu este să te pregătești din timp pentru niște șosele care oricum vor fi acoperite de nea, că de viscol și drum greu nu scăpăm niciodată. Cu toate acestea, parcă prevăd că la iarnă vom vedea la televizor reportaje cu sute de șoferi înzăpeziți, înjurând primarul, guvernul și iarna care i-a luat pe nepregătite.

Comments
  1. Lamiita Petre

    Si o vorba din popor spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna, caruta.

  2. Foarte bun articolul, este bine sa fim pregatiti.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: