Aveți unicorni?

Înainte de a-mi răspunde la întrebare, ar trebui desigur să definesc ce sunt unicornii. Lăsând la o parte acei cai năzdrăvani cu corn în frunte pe care nimeni nu i-a văzut în realitate, prin unicorn înțeleg un produs, un brand, un obiect etc despre care știi că e bun, că ți-ar fi util, că îți este accesibil, dar pe care n-ai reușit să-l ai niciodată. Știu, e o definiție originală. În cazul meu, unul dintre acești unicorni este brandul Phillips. Știu că produsele Philips sunt excelente, știu că sunt accesibile, am trecut de câteva ori pe lângă ele, mi le-aș fi cumpărat, dar n-am avut până acum niciunul. Bine, probabil exceptând câteva becuri economice, care sunt mai mult consumabile.

televizor led philips

Avându-și sediul în Olanda, renumita companie de tehnologie produce, printre altele, bunuri electronice și electrocasnice care se vând și în țara noastră. Primul lor produs la care am jinduit a fost un televizor Philips. Cu mulți ani în urmă, am fost la un prieten care avea televizor Philips. Sigur, nu era un televizor led Philips, cum sunt acum; pe vremea aceea încă nu existau televizoare led Philips, tehnologia ledurilor era probabil în cercetare teoretică, așa că avea un tv Philips clasic, vechi, cu tub catodic în spate. Vedea lacrimă, oglindă! Noi aveam atunci acasă ceva televizor românesc, nu mai știu de care, Vortex, Orion, în orice caz, față de al nostru, Philipsul ăla era lux. De atunci mi-a căzut cu tronc brandul. Dar pe atunci părinții gestionau fondurile casei, și nu erau dispuși să cumpere un tv Philips. Așa că nici nu le-am cerut.

După ceva timp, mi-a zis o prietenă virtuală că are monitor Philips care “vede cristal” (Crystal Clear se și numește tehnologia Philips de redare a culorilor). Of course, acum există atât monitoare cât și tv led philips inteligente, cu microcomputer încorporat, care știu să ruleze singure filme de pe USB, să navigheze pe net, să își facă update, păstrând, evident, aceeași calitate a imaginii redate. Subțiri, ușoare, cu montare pe perete și care se pot folosi atât pe post de televizor, cât și ca monitor, dacă le conectăm la un laptop sau calculator. Sau la un smartphone, că mai nou și telefoanele se pot transforma în calculatoare de birou. Gama de televizoare philips de pe evoMAG conține circa 60 de produse, cu prețuri începând de la 530 de lei, iar cele mai ieftine dintre ele beneficiază de tehnologii care acum câțiva ani erau accesibile doar milionarilor.

Dar astăzi, deși eu gestionez finanțele familiei, n-o să-mi cumpăr un televizor led Philips doar ca să-mi satisfac o dambla, ci la nevoie, ori televizorul meu de acum este relativ nou, un Samsung cumpărat la promoție, într-o conjunctură când nu aveam timp să aștept, și sper să mă țină încă 10 ani. Așa că, atunci când mama și-a schimbat abonamentul de cablu (de pe Telekom pe RDS) și vechiul ei televizor analogic a început să vadă cu purici, pentru că era bazat pe o tehnologie depășită, mi-a tresăltat inima la gândul că își va lua un televizor nou și îmi va cere sfatul. Din păcate, i-a trimis sora mea din străinătate un tv led Cello. Auzi la ea, Cello! Ce marcă o mai fi și aia. Așa că am rămas în continuare fără televizor led Philips.

Și televizorul Philips nu-i singurul lucru pe care n-am reușit să-l obțin până acum. Chiar zilele trecute am mers la magazinul de electronice de lângă mine, să mă uit după niște carduri de memorie. Am găsit un card Philips de 8 sau 16 GB, clasa 10, cu 34 de lei. N-am luat, că așa-i omul, am zis că mă uit și la alte magazine, să văd prețurile, apoi am uitat, apoi m-am dus acasă, apoi m-am luat cu altele. Când am trecut a doua oară pe la primul magazin, cardurile Philips se terminaseră. Cum vă ziceam, unicornul meu: știu că sunt la un click distanță (tv led Philips, electronice Philips, orice produs Philips), știu că sunt bune, dar n-am pus mâna pe niciunul până acum.

Comments
  1. Eu am unicorni! Multi! Uniconi wooooz chiar! 😀
    La mine Philips se “lupta” cu Samsung. Dar se pare ca se inteleg destul de bine de convietuiesc de ani buni impreuna. :)))

  2. Ethos

    Și mie îmi place Samsung. 🙂

  3. Inainte de a-mi cumpara un televizor Philips aveam, il mai am inca, unul turcesc. Vreau sa spun ca vede mai bine ala turcesc.

  4. Ethos

    Serios? Poate ai prins un exemplar mai nereușit. Sau unul turcesc foarte bun. :))

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: