Creditele nebancare şi modul în care acestea influenţează piaţa financiară din România

imprumut

Piaţa împrumuturilor nebancare din România este într-o continuă extindere, reprezentând o “ameninţare” pentru sistemul bancar românesc. Ponderea creditelor rapide a crescut cu peste 21% în prima jumătate a anului 2017, aşa cum au observat experţii Monily.ro, ceea ce constituie un imbold pentru bănci de a oferi o alternativă viabilă creşterii acestui tip de împrumuturi. De ce sunt atât de populare împrumuturile nebancare?

Condiţii de acordare flexibile şi pentru toate categoriile de venituri

Creditele nebancare sunt pentru toată lumea, aşa cum au remarcat şi profesioniştii în credite rapide la nivel internaţional, de la Monily. Oamenii apelează la acest tip de creditare fiindcă nu este atât de restrictivă precum cea bancară; băncile nu sunt atât de permisive în ceea ce priveşte condiţiile de acordare a împrumuturilor, aşa cum este în cazul împrumuturilor nebancare.

Băncile solicită un număr ridicat de documente, fiind foarte limitative în ceea ce priveşte veniturile solicitanţilor (nu sunt acordate împrumuturi celor care nu au un venit peste salariul minim pe economie, care figurează cu restanţe la Biroul de Credit sau care au un istoric de creditare negativ). Instituţiile nebancare sunt foarte permisive în ceea ce priveşte nivelul veniturilor unei persoane, acceptând de la salariu, pensie, dividende drepturi de autor şi până la venituri ca PFA; nu se solicită o adeverinţă de salariu sau o dovadă a realizării unor venituri şi acordă împrumuturi rapide chiar şi persoanelor care nu prezintă garanţii financiare atât de solide pe cât sunt solicitate de către bănci.

Un alt avantaj al creditelor nebancare este legat de faptul că nicio bancă nu acordă un credit rapid pe un termen foarte scurt (de până în 30 de zile), aşa cum se întâmplă în cazul instituţiilor nebancare. Acestea sunt o soluţie pe termen scurt foarte benefică pentru persoanele care doresc să împrumute bani pentru o perioadă scurtă de timp şi pe care să-i ramburseze în maxim 45 de zile. Chiar dacă nu trebuie să prezinţi garanţii solide pentru a primi un împrumut rapid trebuie să ştii că doar atunci când împrumuţi în mod responsabil o să te poţi bucura de noi credite nebancare.

Împrumuturile rapide au influenţat în mod pozitiv piaţa financiară din România, numărul instituţiilor nebancare ajungând la aproximativ 200 de astfel de companii care acordă credite rapide online. Chiar şi băncile şi-au deschis divizii specializate pe acordarea de împrumuturi nabancare, piaţa aceasta fiind evaluată la peste 1,7 miliarde de Ron de credite acordate numai în anul 2016. Faptul că un împrumut nebancar se poate obţine în minim 24 de ore este cel mai important avantaj oferit celor care au nevoie de bani (băncile au nevoie de minim 7-14 zile pentru a acorda un credit).

În plus, creditele rapide sunt uşor de obţinut, dar şi la fel de facile în ceea ce priveşte modul de manipulare (banii sunt viraţi direct într-un cont bancar, nu este nevoie de interacţiune cu reprezentanţii companiei de creditare, totul desfăşurându-se online, nu este nevoie de expedierea de multe acte, etc.). Pentru a te bucura cu adevărat de un împrumut nebancar tot ceea ce ai de făcut este să împrumuţi cât îţi poţi permite şi să rambursezi la timp!

Lasă un răspuns