Experiența mea cu meseriașii

Care este experiența voastră cu instalatorii sau electricienii ce v-au călcat pragul? Să v-o spun pe a mea. Dorit să facem niște modificări într-o baie (am două). Chemat instalator. Uitat peste cum se prezintă situația, explicat ce se dorește. Cumpărat țevi și scule, apucat de treabă. După o vreme, făcută altă schiță, cumpărate alte robinete, alte țevi. Abandonat lucrarea la jumătate. Sau nu știu dacă era la jumătate, că tipul se apucase de mai multe și n-o terminase pe niciuna. Ne-a lăsat baltă. Băi, dar ne-a lăsat inclusiv trusa lui cu scule! Pe bune, n-a mai venit niciodată după ea. M-am uitat prin baie, să văd dacă avem ceva unicorni care l-au speriat. N-aveam.

electrician autorizat

Chemat alt instalator. A venit, ne-a spus cam cum vede el lucrarea, i-am dat ok-ul, s-a apucat de treabă. Pe parcurs a tot mormăit despre cât de prost a lucrat cel dinaintea lui și cum de nu ne-a propus cutare și cutare. Ne-a lăsat și el baltă după vreo săptămână sau două, dar măcar a făcut trei sferturi din ce voiam, practic baia era complet funcțională, doar că nefinisată. La electricieni, tot cam așa, numai unul și unul.

Și pe net cam aceleași lucruri le văd. Proporția de instalatori, electricieni, meseriași serioși față de cei neserioși este, poate, undeva de 1 la 4. Nu știu, depinde și de cum ai noroc, de cine cunoști. Dar dacă ești într-un oraș mărișor și n-ai un prieten nea Ghiță’ care să știe de toate, ce faci? Tocmai de aceea, ideea unui electrician autorizat in Bucuresti care să lucreze pe firmă, nu de capul lui, mi se pare foarte utilă. Exact ca la un serviciu de pază, unde nu-l angajezi pe Costel, căruia s-ar putea să-i placă somnul sau sticla de băutură, ci angajezi o firmă de pază care-ți trimite agenții ei și pe care o poți trage la răspundere, tot așa, o firmă de electricieni, instalatori, tâmplari, meseriași etc autorizați îți poate oferi profesionalismul și seriozitatea indispensabile unei lucrări fără riscuri. Bașca la prețuri decente sau accesibile. Pentru că da, un taximetrist particular îți va putea lua mult mai mult decât o firmă de taximetrie, mă gândesc.

Există și alte avantaje în afară de preț. Am amintit seriozitatea: firma are numeroși angajați, așa că dacă electricianul autorizat care vine la tine acasă să-ți repare o priză, să-ți tragă curent într-o cameră nouă, să-ți schimbe contorul sau să-ți modifice instalația electrică, orice ține de jobul lui de electrician, te lasă baltă, suni la firmă și le ceri socoteală. Și se descurcă ei cu el, iar ție îți trimit alt electrician. Un alt avantaj este disponibilitatea. Băi, există și electricieni particulari buni, dar ăștia buni sunt de regulă mai tot timpul ocupați, că au comenzi de nu-și văd capul. Ăia liberi sunt mai proști. Așa că, tocmai de aia, o firmă îți asigură un electrician disponibil la orice oră și zi din săptămână. Poate exceptând duminica. Și îți rezolvă, în mare, cam orice problemă din casă, fie că ține de electricianul în cauză, fie de un instalator autorizat, fie de altcineva, că are angajați meseriași de tot felul, care se ocupă cu de toate. Așa că singurul impediment ar fi seriozitatea firmei însăși. Dar când această firmă, în cazul nostru 07Handyman, are o prezență puternică pe rețelele sociale, semn că îți ia în serios clienții și are un departament de comunicare cu ei, și aceste ultime îndoieli se risipesc.

De pus la bookmarks, în caz de nevoie.

Lasă un răspuns