Femeile se fac frumoase pentru noi

Zilele trecute am făcut o constatare oarecum surprinzătoare pentru mine. Eram într-un magazin, de fapt vă și spun că la Profi, și tocmai îmi cumpărasem ceva, iar apoi am mers la casă. La casă era o fată tânără și foarte drăguță, aranjată cu gust. Evident, nu putea fi vorba de o rochie de seară sau de un costum special, ea fiind în uniforma de serviciu, dar unghiile îngrijite și lăcuite, alături de părul fin, mi-au atras imediat atenția. Și atunci am realizat următorul lucru: de multe ori, noi, bărbații, ne simțim oarecum intimidați sau complexați de o femeie foarte senzuală și frumoasă, gândindu-ne că n-avem nicio șansă la ea, dar de fapt ea se face frumoasă tocmai pentru noi! Este modul ei de a atrage privirile noastre și de a ne spune că este disponibilă.

rochie indrazneata

Într-adevăr, de ce oare și-ar pune o fată pe ea rochia de seara cea mai frumoasă din dulap, pantofii cu tocul cel mai înalt, de ce ar prefera un decolteu mai rebel, o coafură mai îndrăzneață, de ce s-ar epila proaspăt și de ce ar urmări, într-un cuvânt, să fie cât mai atractivă la o petrecere? Ok, de acord, la petrecere toată lumea se îmbracă cât mai elegant, bărbații își iau cele mai bune costume iar femeile cele mai frumoase rochii de seară, nu contest asta, dar, lăsând la o parte aspectul de “oare cum mă bârfește lumea”, care este motivația profundă a unei femei care se îngrijește tot timpul, chiar și atunci când n-ar avea motive să o facă? O astfel de femeie se îmbracă cu gust chiar și, de exemplu, când merge la job sau coboară până jos pentru a duce gunoiul. Și poartă o rochie de seară selectă chiar și într-un mediu restrâns, familial, unde nu există mulți necunoscuți, unde toți îi sunt apropiați. Și unde ar putea să nu acorde atâta atenție vestimentației. Și totuși, ea se îmbracă cu cea mai frumoasă rochie de seară din garderobă, o rochie cât mai strălucitoare, cât mai suavă sau cât mai rafinată. Și își ia cei mai frumoși cercei și își pune la gât cel mai frumos lănțișor. De unde vine tendința asta profundă a ei de a arăta cât mai bine? Este modul ei de a fi mereu pregătită pentru o întâlnire imprevizibilă cu un necunoscut. Pentru că, inconștient, îl așteaptă.

decolteu adanc

Nu-i așa că e interesant? Citeam recent un studiu conform căruia fetele se plâng că băieții de azi nu le mai curtează, preferând în schimb să butoneze pe telefon sau să piardă vremea. Că nu mai sunt bărbați virili, că au fost înlocuiți cu o generație fie de nepăsători, fie de tipi care se pensează și-și fac manichiura. Iar puținii bărbați interesanți rămași eventual încearcă o dată, după care, dacă sunt refuzați, se lasă păgubași. Sau poate cred de la bun început că n-au șanse! Iată că nimic mai fals, și că tocmai fetele cele mai frumoase și mai aranjate, de care poate ne este uneori teamă, pe care le simțim “out of our league”, sunt cele care și-ar dori să exploreze o posibilă relație cu noi, motiv pentru care se și dau cu acel ruj sau poartă acea rochie de seară splendidă, în timp ce fetele care nu se aranjează sunt deja luate, căsătorite, cu obligații sau neinteresate de bărbați. Și noi, sau mă rog, unii dintre noi interpretăm complet eronat semnalele lor.

fata disponibila

Zic că-i de meditat. Și de luat măsuri urjente, bre! 🙂

Lasă un răspuns