O lume colorată, în care vei găsi

A fost odată un copil, care era destul de trist. Dimineața mergea la școală, unde i se predau o mulțime de lucruri complicate, din manuale alternative, și unde primea teme grele pentru acasă. Lecția de educație fizică era și ea solicitantă și, mai nou, trebuia și acolo să învețe, din manualul de sport. Singura oră care îi făcea mereu plăcere era ora de desen. Așa că cel mai frumos și palpitant cadou pe care l-a primit acel copil vreodată a fost un set de creioane inktense derwent cu care desenele din imaginația lui au prins viață. Și de atunci încolo, școala a încetat să mai fie locul în care se ducea fără nicio tragere de inimă și care-i lăsa doar amintiri urâte.

seturi cu creioane colorate Derwent Inktense

Povestea nu spune ce s-a întâmplat mai departe cu copilul nostru, dar putem presupune că, peste ani și ani, a devenit un pictor sau un artist celebru. Și, apropos, este falsă teoria conform căreia artiștii ar muri de foame. Eu cunosc câțiva (un pictor și am auzit de un sculptor) care o duc destul de bine. Până la urmă, fructificarea propriei pasiuni îți poate aduce mai multă satisfacție și mai mulți bani decât orice altceva. Din păcate, în ziua de azi pasiunea pentru creioane profesionale este privită cu reticență de către majoritatea părinților. Dar atunci, tot există un motiv pentru a-i cumpăra odraslei tale niște creioane profesionale derwent cu care desenele lui să devină magice: faptul că sunt destul de ieftine (pe colorit.ro există seturi cu creioane colorate Derwent Inktense între 32 și 338 de lei) și că, în afară de calitatea garantată de producătorul britanic de renume mondial, ele uimesc prin cromatica lor.

Gama Inktense cuprinde cele mai bune creioane derwent acuarelabile. Se poate desena cu ele pe uscat, dar dacă stropești foaia cu câteva picături de apă, culorile de pe ea devin vii, asemenea unor cerneluri intense, dând naștere unui efect cu totul insolit. După uscare, aceste culori se fixează și se poate redesena peste ele. Și sunt permanente, așa că un creion derwent se pretează și la hârtie, și la materiale textile, și la bumbac. Nu mai vorbesc de calitatea lor, și avem deja nenumărate motive pentru a-l dota pe micuțul nostru cu un set de creioane colorate cum colegii și profesorii lui n-au mai văzut!

Într-o epocă în care pasiunile tinerilor ajung aproape să se reducă la butonarea unor dispozitive care îi fac de mici prizionierii unei lumi virtuale prea brute și periculoase pentru dezvoltarea lor psihică și emoțională, într-o cameră de adult în care mă uit în jurul meu și mă văd înconjurat de atâtea dispozitive electronice pe care le-am achiziționat până acum, uneori cu rost, alteori fără, mai că îmi vine și mie să-mi comand un set de creioane colorate Derwent Inktense și un bloc de coli albe, să mă așez la umbra unui copac de la țară și să fiu, pentru o zi sau măcar o oră, din nou copil.

La cât mai multe astfel de magazine!

Lasă un răspuns