Tu de unde îți cumperi anvelope?

Șoferii de la firma unde lucram eu aveau o vorbă: a venit iarna și gerul, a… încurcat-o șoferu! Mă rog, nu era chiar așa, dar mă amendează CNA-ul dacă n-o cenzurez. În realitate mai este o lună până la iarnă, dar la mine termometrul a scăzut deja sub zero grade, cred că este minus un grad afară la cât de frig e, că tocmai am fost să-mi cumpăr ceva și am realizat că îmi trebuie mănuși. Iar celor care fac drumuri prin țară le vor trebui anvelope de iarnă. Apropo, la munte au prognozat ninsoare și lapoviță.

În sfârșit, după această lungă introducere, întrebarea de astăzi este dacă voi vă cumpărați anvelope de calitate sau reșapate, și de unde anume. De exemplu, citeam nu foarte demult că românii s-ar afla pe ultimele locuri în privința shoppingului online, poate speriați de această nouă tehnologie numită internet, care astăzi îți permite să-ți plătești facturile și să-ți comanzi ce produse vrei, primindu-le a doua zi, la ușă. Există pe net inclusiv magazine de vânzare anvelope, dar eu sunt curios câți clienți au, pentru că nu mi-l imaginez pe șoferul profesionist român căutând pe google pret anvelope sau parcurgând anvelopele de pe un magazin de piese auto. Rămân șoferii neprofesioniști, care și ei fac mai rar cumpărături pe net.

anvelope

Ceea ce e păcat. De exemplu, un site de anvelope de calitate îți aduce o serie de avantaje notabile față de un magazin fizic, clasic, offline. Primul și cel mai important pentru mine e că pot parcurge în liniște și în ritmul meu toate produsele, în cazul nostru anvelopele din oferta lor, chiar de la mine de acasă, fără să mă streseze cineva, fără să mă inoportuneze cu întrebări, fără să simt miros de ulei, fără să îmi bâzâie urechile a zgomot etc. Iar la un magazin găsești pe raft doar ce găsești, în timp ce pe un site ca cel din link ai toate modelele posibile și imposibile de pe stoc, sortate frumos după preț, sau le poți sorta tu după ce criteriu vrei, le poți filtra, le poți afișa doar pe cele produse de Michelin sau de Pirelli. Da, știu, sunt pretențios.

Al doilea avantaj este profesionalismul unui magazin online serios. Magazin unde poți lăsa impresii, sub forma unor comentarii (critici sau aprecieri) și recenzii, care devin vizibile pentru alții și îi pot afecta (sau construi) imaginea. Prețul ar fi un alt avantaj, pe net găsești de regulă produse mai ieftine, livrarea la ușă un altul, plata ramburs un altul. Și, în sfârșit, faptul că te poți abona la newsletterul lor, fiind permanent la curent cu ofertele și promoțiile lor. De exemplu, la Autohut rulează acum o promoție de Halloween, prin care clienții primesc 6% discount. Iar luna viitoare o să fie Black Friday.

Dar, cum ziceam, prea puțină lume cumpără, cel puțin deocamdată, de pe net. Mai ales chestii din ăsta serioase, cum ar fi piesele auto, vânzare de anvelope șamd.

Comments
  1. Eu am gasit la emag o oferta destul de buna

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: