Unde poți învăța SEO? Alin Manea, specialist SEO, ține cursuri face to face sau pe skype

Nu știu dacă v-am spus, dar în ultima vreme mă preocupă din ce în ce mai mult subiectul optimizării SEO. Dacă sunteți în situația mea și doriți nu doar să aveți un trafic mai mare pe site-ul propriu, ci și să învățați să-i ajutați pe alții să ajungă în topul rezultatelor Google, o să sar direct la subiect: există un specialist SEO în București care oferă cursuri pentru începători și care susține că a inițiat peste 30 de persoane în tainele optimizării pentru motoarele de căutare. Numele lui este Alin Manea, iar dacă nu locuiți în capitală, nu este nicio problemă, cursurile se țin și online, pe Skype.

cursuri seo

SEO este, dacă vreți, piatra filozofală a oricărui posesor de site. De ce? Pentru că prin optimizare SEO poți ajunge pe primele poziții în rezultatele motoarelor de căutare (care de fapt se rezumă la Google). Iar această creștere este una organică, care se va menține pe o durată lungă de timp. Ce înseamnă asta, o să explic pe scurt în rândurile următoare.

Să zicem că ți-ai făcut un magazin online cu haine de damă (un exemplu oarecare). Ai investit bani pentru site, l-ai construit, ai angajat un om care să se ocupe cu administrarea lui, adăugarea produselor, preluarea comenzilor și acum aștepți să vină clienții. Doar că aceștia întârzie să apară. Intrigat, deschizi Google și scrii: “haine de damă”. Și cu această ocazie constați că sunt alte câteva mii de magazine care vând așa ceva și sute de mii de site-uri care au articole pe această temă, iar magazinul tău apare undeva pe pagina 567, unde nu intră nimeni. Evident, dacă nimeni nu știe de el, nu o să faci nici vânzări pe net (în timp ce magazinele din primele pagini vor avea un trafic imens). În acest moment, ai două alternative pentru a-ți face magazinul cunoscut: cumpărarea de publicitate sau optimizarea SEO.

La prima vedere, o campanie de Google Adds (reclame pe Google) pare cea mai rapidă și ușoară cale spre succes: plătești și apari pe primele poziții, la articole sponsorizate. Dar sunt câteva dezavantaje. Primul, este relativ scump, pentru că va fi bătaie și pe acele locuri sponsorizate. Al doilea, din ce în ce mai mulți tineri și oameni care folosesc internetul în mod inteligent au extensii de browser care blochează inclusiv reclamele Google. Al treilea, primești trafic cât timp plătești. Imediat ce suspenzi plata, adio vizitatori, pentru că cobori din nou pe pagina 567. Enter SEO.

Prin SEO se înțelege totalitatea metodologiilor de optimizare site prin care Google va afișa magazinul tău între primele rezultate în mod natural, fără să-i plătești, considerându-l ca fiind de foarte bună calitate. Procesul de optimizare SEO este unul mai lent și trebuie făcut în mod inteligent (altfel existând riscul unor penalități), dar avantajele sunt imense și, odată ajuns pe o poziție fruntașă, te vei menține acolo cu un efort de întreținere minim pe o durată foarte lungă de timp.

Dar dacă aveți un blog, știați deja toate aceste lucruri, deoarece probabil ați avut și voi ocazia să colaborați cu diverși experți SEO în redactarea de articole pentru clienții acestora. Problema este că unii dintre voi v-ați dori poate să treceți la o etapă superioară în acest “lanț trofic” și să învățați singuri optimizare. Ei bine, o puteți face cu Alin Manea, care ține cursuri despre așa ceva. Sper să vă fie de folos.

Lasă un răspuns