Motive pentru a urma un curs de masaj

Subiectul articolului de față este masajul terapeutic, nu vă gândiți la prostii. De ce ai urma un curs de masaj terapeutic? Pentru a învăța să faci masaj, firește. O să-mi ziceți că ce mare brânză, oricine poate masa pe altcineva, dar nu-i chiar așa de simplu. De fapt, masajul – chiar terapeutic – este o artă, a cărei deprindere te poate ajuta să te apropii foarte mult de alți oameni. Se spune că palmele sunt prelungirea sufletului, iar atingerea celuilalt poate fi privită ca o formă de comunicare fără cuvinte. Serios, învățarea masajului te poate transforma ca om și te poate face mai empatic la nevoile celorlalți. Dar există și o latură cât se poate de pragmatică a masajului terapeutic sau de relaxare, și aceasta este, evident, cea financiară.

masaj

Câte școli de masaj există în orașul dvs? Dar dintre prietenii pe care-i aveți: medici, profesori etc, câți v-au spus că vor să urmeze o carieră în masaj? Exact, serviciile profesioniste de masaj sunt relativ rare, așa că un maseur profesionist, dacă ar fi priceput, nu ar muri de foame. Iar ocupația lui ar fi una plăcută și umană, spre deosebire de atâtea alte munci tehnologizate, care te transformă, ușor-ușor, într-un robot. Știu că o parte dintre cititorii mei nu vor agrea acest stil de prezentare, calificându-l drept pentru fete, dar articolul meu nici nu este pentru ei. Ci chiar pentru cei care rezonează la cuvintele acestea. Sau cine credeți că se va simți atras de masaj?

Ziceam că masajul este o artă și deci implică niște cunoștințe și un minim de talent. La partea de cunoștințe se înscriu cele despre fiziologia umană, în special cea organică și musculară, precum și deprinderea anumitor tehnici eficiente de masaj, care să destindă și relaxeze toți mușchii principali ai corpului. Fiind o știință, ea implică niște etape clare pe care le puteți învăța în cadrul unor cursuri pentru masaj terapeutic și de relaxare. Și, sincer, mă bucur că există și instituții care oferă astfel de cursuri oarecum inedite. Mai ales că sunt accesibile: taxa pentru un curs este de 465 de lei, din care doar primii 50 trebuie să îi puneți jos, restul îi puteți plăti în rate. Dacă vi se pare mult, faceți un calcul să vedeți cât costă, de exemplu, specializarea de medic sau de avocat, adunați toți banii pentru liceu, facultate, masterat etc și o să vedeți că 465 de lei sunt un mizilic. Bani pe care alții îi dau la câteva luni de sală și care vouă vă pot asigura o profesie.

Din câte înțeleg, CPP Alexander’s ofera cursuri de calificare autorizate, iar acreditarea este bineînțeles un avantaj important când vrei să-ți găsești un loc de muncă, dar, sincer, important e să știi face ceva bine, nu să ai o patalama care zice că știi face ceva bine. Acum vreo câteva săptămâni, m-am întâlnit cu o fată din orașul meu, o prietenă, pe care n-o văzusem de un car de ani. Tipa provenea dintr-o familie cu posibilități mai reduse și toată viața ei a avut o situație financiară nu prea strălucită, făcea naveta pentru joburi de doi lei etc. Și am întrebat-o cum o mai duce, ce mai face. Tipa a învățat să facă masaj. A plecat o vreme la București, cred că pe cont propriu, iar acum lucrează la un cabinet din străinătate, 6 luni pe an e acolo, 6 luni e acasă. Nu i-a fost și nu cred că-i este ușor, dar între timp și-a luat mașină și o duce mult mai bine.

Nu a urmat, mai mult ca sigur, cursurile celor de la CPP Alexander’s, dar asta e irelevant. Relevant e că dacă vreți, puteți să vă înscrieți la niște cursuri de masaj care să vă deschidă un orizont nou. Și asta este foarte frumos.

Comments
  1. Lamiita Petre

    Cu siguranta, nu e nici o munca foarte usoara. Eu cred ca este destul de solicitanta.

  2. Ethos

    Comparativ cu altele, nici grea n-aș zice că este. 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: