Protejează-ți motorul mașinii

Văd deseori pe lângă mine oameni cu mașini scumpe, modele de ultimă generație. Întrebarea mea pentru cei care aveți astfel de mașini este: vă protejați automobilul cum trebuie? De exemplu, să zicem că ești pasionat de caii putere, așa că îți strângi bani și îți cumperi un Audi pe care îl visai de când erai mic. Îl folosești câteva luni după care, din păcate, ai un mic accident, luneci pe zăpadă și intri cu mașina într-un gard. Nu-i mare lucru, dar e de ajuns să îți strice o grămadă de piese, incluzând motorul. După care vii pe net și te plângi. Păi ți-ai protejat-o corespunzător?

motor audi

La ce mă refer? Dacă ai un telefon, de obicei îi vei cumpăra o husă, pentru protecție. Ca șofer sau conducător auto, și tu dispui de câteva mecanisme de protecție, care să atenueze șocul unui eventual accident, respectiv centura de siguranță și airbagul. În mod similar, mașina poate și merită sau este recomandat să fie protejată la rândul ei. Sigur, părțile ei mai importante și mai vulnerabile. Cum ar fi motorul. Iar protecția motorului o poți face cumpărând și montând în jurul lui un simplu scut motor audi, care se găsește acum inclusiv online. Simplu, dar cu beneficii foarte importante.

La ce folosește un scut motor metalic audi? Are mai multe funcții. M-am uitat la un model de scut motor audi de pe auto-hak.ro. Scutul este construit din tablă de oțel cu o grosime de 2 mm, vopsită în câmp electrostatic – împotriva coroziunii. Partea din exterior a acestui scut este ranforsată tot metalic, întregul sistem având o rezistență crescută la impact și putând atenua rezonanța transmisă. Este vorba de un model de scut motor metalic audi a6, dar aceleași calități le veți găsi și la un scut motor audi a4, de exemplu. Pe site puteți alege scutul potrivit mașinii voastre și puteți opta între mai multe variante de scuturi metalice motor audi, din totalul de 40 de produse afișate.

Într-un fel,  am putea spune că motorul este inima mașinii, așa că merită protejată. Și, când este atât de simplu, de ce să n-o faci? Poți comanda, iată, un scut motor metalic de pe net. Îți vine acasă, prin curierat rapid (24 de ore), împreună cu toate accesoriile de prindere (șuruburi, piulițe etc) și schema de montare. Are garanție de 2 ani și nu afectează cu nimic garanția autoturismului sau ținuta de drum. Și, în afară de atenuarea șocului unui impact violent, previne intrarea prafului sau a noroiului în zona motorului și are o durată de viață mai mare decât un scut motor audi a4 din plastic sau din fibră de sticlă. Iar dacă, totuși, nu ești mulțumit de el, îl poți returna în 14 zile.

Dacă ai o mașină mai veche, atunci, într-adevăr, poate că nu merită să investești într-un scut pentru motor. Dar dacă ți-ai cumpărat un Audi nou și frumos, 130 de lei în plus nu se cunosc, dar se pot dovedi salutari în salvarea motorului, în caz de accident. Pentru că da, ultimul avantaj, pe care l-am lăsat la final, este prețul: în funcție de modelul de scut ales, chiar sub 200 de lei. Adică, aproape cât o husă de telefon.

Lasă un răspuns