România ca destinație de Crăciun

Mai sunt câteva zile și intrăm oficial în anotimpul rece. Iarna debutează cu luna decembrie și, pe nesimțite, ne trezim că a venit Crăciunul. Desigur, unii dintre voi își planifică de pe acum vacanța de Crăciun, ceea ce este foarte bine, pentru că vacanțele de Crăciun sunt mai ieftine dacă îți iei bilete din timp. Dar, obișnuiți atât de des să “vrem o țară ca afară”, am uitat de locurile minunate pe care le are țara noastră și pe care încă nu le-am vizitat. Așadar, anul acesta luați-vă un răgaz de gândire și nu treceți cu vederea o posibilă vacanta de Craciun in Romania, din motivle pe care o să încerc să le evidențiezi în rândurile de mai jos.

Pietrele Doamnei - Romania

În primul rând, Romania este o țară cu relief variat. Are munți, dealuri, podișuri și câmpii. Aproape toată suprafața deltei Dunării se află pe teritoriul țării noastre. Avem litoral și avem stațiuni montane. Și dacă vara se merge de regulă la mare, eu vă sugerez un Crăciun România la munte. De ce? Pentru că farmecul principal al iernii constă în zăpadă, iar aceasta lipsește tot mai des în ultimii ani, uneori venind abia prin ianuarie sau februarie. La munte însă există din abundență, fie naturală, fie artificială – pe pârtiile de ski, așa că vă puteți bucura din plin de magia stratului alb de nea. Adică, ce fel de Crăciun România e ăla fără zăpadă? Că nu suntem la Ecuator.

Apoi, multe stațiuni de la noi din țară, pe care încă nu le-am văzut toți, sunt foarte frumoase. Dacă ținem cont și de faptul că limba care se vorbește în aceste stațiuni este evident limba română, iar tradițiile sărbătorilor de iarnă sunt evident tradițiile noastre strămoșești, adică nu vom ateriza într-o cu totul altă cultură, ce are cu totul alte obiceiuri, aici ne voim simți ca acasă, așa că e posibil ca un sejur Crăciun Romania să fie mai satisfăcător și să ne umple bateriile mai mult decât unul într-o țară străină. Vom avea, aici, aceiași cozonaci, aceleași sarmale, aceleași mâncăruri tradiționale, același suflet românesc. De ce să-l căutăm printre străini?

Nu în ultimul rând, un sejur Crăciun România poate fi semnificativ mai ieftin sau mai avantajos financiar decât niște oferte vacanțe de Crăciun într-o altă țară. De exemplu, vă invit să consultați lista cu oferte vacanțe de Crăciun în România de pe pagina site-ului http://www.tui-travelcenter.ro/, accesând primul link din articol. Vă puteți programa concediul de iarnă online, din confortul propriului fotoliu, folosind site-ul acestei agenții de turism cu sedii în toată țara. Și, dacă nu v-am convins cu muntele, tot la ei veți găsi și oferte de Crăciun pentru alte zone de pe teritoriul țării noastre.

În fiecare an, mii de românii își planifică vacanțele în afară, căutând ceva care să le satisfacă setea de nou, în timp ce țara noastră este vizitată de numeroși turiști străini, care aleg să guste o gură din raiul nostru. Nu-i așa că e puțin ironic?

Lasă un răspuns