Ulei de motor de pe net

Uleiul de motor este un fluid vâscos, folosit pentru a crea o peliculă izolantă între diversele părți în mișcare ale acestui motor. Evident, în lipsa lui, elementele motorului s-ar freca între ele, fapt care ar duce la uzura lor imediată. Forța de frecare dintre aceste elemente este mult atenuată prin utilizarea unui ulei pentru motor de calitate, așa că el este esențial pentru buna funcționare a mașinii și nu trebuie să ne zgârcim la cumpărarea lui, mai ales că nu-l schimbăm decât rar (experții recomandă la un an sau după 10.000-15.000 km). Dar oare nu putem găsi undeva ulei de motor atât bun cât și ieftin?

motor de masina

Personal, niciodată nu mi-au plăcut magazinele offline în care vânzătorii te agasează și te reped cu diverse întrebări, în loc să te lase să te uiți la produse în liniște și pace, să le compari și să te decizi pentru ce dorești fără să fii stresat de un vânzător care așteaptă să-i spui mai repede ce cumperi, după cum nu mi-au plăcut nici magazinele cu puține produse per sortiment sau cele în care produsele sunt puse pe un raft inaccesibil. Motive pentru care, bineînțeles, îmi plac foarte mult magazinele online. Într-un magazin online, te poți uita cât și când vrei tu la orice produs, în liniște, acasă, chiar seara sau în weekend. Poți compara toate produsele existente pe raftul virtual fără să te deranjeze nimeni (decât eventual familia) și ai diverse instrumente pentru a le filtra după anumite criterii, sorta după preț sau pune față în față, putând astfel lua o decizie în cunoștință de cauză. Iar marfa comandată îți este adusă acasă de un curier, uneori chiar a doua zi după plasarea comenzii, prețul putând fi efectuat la livrare. Un astfel de magazin de piese auto, care bifează condițiile de mai sus, este autohut.ro.

Pe autohut găsim ulei pentru motor la pret avantajos, și nu unul singur sau 10: pe site sunt nu mai puțin de 745 de produse la categoria ulei de motor. Impresionant, nu? Mai ales că acest ulei este și el de diverse tipuri: cu vâscozitate mai mare sau mai mică (diferite grade de vâscozitate, sau criteriul SAE) și având o componență minerală, sintetică sau semisintetică. Aici găsim de toate tipurile. De exemplu, cu un singur click pe filtrele din stânga, putem afișa doar uleiurile pentru motor diesel sau doar uleiurile pentru motoarele pe benzină (ba chiar există și trei tipuri de ulei de motor pentru bărci!). Sau le putem afișa pe cele de la un anumit furnizor, pentru o anumită capacitate a motorului etc. Prețurile încep de la 14 lei pentru un bidon de un litru și unele produse beneficiază de discounturi. Așa că, dacă mergeți regulat cu mașina proprie, merită să vă abonați la newsletterul acestui site, pentru a fi la curent cu diversele promoții din cursul anului și a vă putea lua piese auto la prețuri avantajoase. Mai bine să le luați voi, decât să vă lăsați pe mâna mecanicilor din atelierele auto, care vi le vor vinde la suprapreț. Dacă tot aveți de mers pe la service, mai bine să plătiți doar manopera, zic eu.

Menționez, pe final, că Autohut are și o ofertă de sărbători în perioada asta: cei care plasează comenzi de minim 300 de lei pot câștiga un brad de Crăciun. Oferta este valabilă până în 17 decembrie și înțeleg că se dă cel puțin un brad pe zi, deci șansele de a câștiga un pom de Crăciun sunt destul de mari.

Lasă un răspuns