A paria sau a nu paria

Aceasta-i întrebarea, cum ar zice Hamlet. Dar Hamlet era un prinț (al Danemarcei); eu sunt un simplu blogger român. Vă mărturisesc foarte deschis și franc că până acum nu am fost omul care să recomande altora pariurile sportive, pariul zilei sau biletul pentru pariuri, iar asta dintr-un motiv foarte simplu: convingerea mea profundă era că pariurile creează dependență și în final te ruinează financiar. Și, tot la fel de sincer, vă mărturisesc acum că s-ar putea să mă fi înșelat.

jocuri de noroc - casino

Revelația am avut-o în urma contactului cu biletul zilei și celelalte pagini de pe site-ul pariori.ro (și de pe alte site-uri de profil). Acuma, ca să fie clar: nici la momentul actual nu pot spune separa apele cu certitudine, ca Moise în deșert, dar încep să am dubii cu privire la reticența mea față de pariuri, cel puțin din anumite puncte de vedere. Și iată de ce: pe site-ul din link găsim diverse ponturi, realizate de tipsterii lor, care sunt gratuite. Aceste ponturi sunt de fapt un fel de analize ale unor meciuri care urmează să se desfășoare și care se află pe lista unor agenții sau case de pariuri. Cu alte cuvinte, meciuri pe care putem paria.

Cum arată o astfel de analiză? Simplu: ni se oferă câteva informații succinte despre parcursul fiecărei echipe, rezultatele obținute, gradul de oboseală acumulat, miza meciului în cauză pentru acea echipă, precum și alte informații de natură să creeze presiune într-o direcție sau să afecteze rezultatul jocului, ca eventualele transferuri sau accidentări. Având aceste informații în față, poți lua o decizie mult mai solidă cu privire la deznodământul meciului, adică poți câștiga bani.

Evident, la un singur astfel de joc bifat, câștigul va fi neglijabil. Ca să câștigați sune mai rezonabile, va trebui să grupați mai multe rezultate pe același bilet, adică să pronosticați mai multe rezultate, de la mai multe partide, care trebuie toate să se îndeplinească în acord cu socotelile voastre ca să vă aducă câștig. Și tot evident, cu cât sunt mai multe partide, cu atât crește probabilitatea ca măcar la una s-o dați în bară și deci să pierdeți. Și tocmai aici vine avantajul paginii cu pariul zilei, sau biletul-zilei.

Sub titlul biletul zilei, site-ul respectiv oferă (zilnic și în tot gratuit) un fel de cel mai bun pont, adică o analiză ce grupează recomandări cât mai sigure care separat n-ar fi mare lucru (câștiguri foarte mici, tocmai pentru că sunt “sigure”) dar cumulate vă pot aduce ceva bănuți. Pariul zilei conține și el sugestii în forma explicată mai sus, cu argumente care să clarifice de ce este mai probabil ca o echipă să câștige sau ca meciul să fie egal etc. Ținând cont de ele, ai putea câștiga de suficiente ori cât să te înscrii pe un trend ascendent (că pariuri absolut sigure nu există niciodată).

Dacă e așa de ușor, de ce nu câștigă toată lumea, vă puteți întreba? O întrebare legitimă. În primul rând, nu toată lumea folosește aceste site-uri. În al doilea, nu-i chiar așa de ușor. Trebuie să te acomodezi puțin cu domeniul și să fii suficient de inteligent cât să poți înțelege și folosi informațiile și ponturile de acest tip. De exemplu, una-i să citești biletul zilei fotbal și alta biletul zilei tenis (că există pentru sporturi diferite), pentru că la tenis de exemplu trebuie să ții cont (și) de alte lucruri în analiza ta, cum ar fi terenul de joc, care poate fi pe zgură, iarbă, hard sau carpetă și faptul că un tenismen care excelează pe zgură ar putea să fie mediocru pe iarbă.

Evident, cineva întotdeauna va câștiga și cineva întotdeauna va pierde. Dar la pariurile sportive, spre deosebire de jocurile de noroc din cazinourile din Las Vegas, din câte îmi dau seama, nu casa încasează, de regulă, cei mai mulți bani, ea își ea doar un procent. Per ansamblu și dacă privim de sus, cei care pierd alimentează, cu banii dați de ei, această industrie, din care, dacă ești deștept, îți poți lua și tu o anumită parte. Așa că mă gândesc, ca posibilitate, să mă aplec cu mai multă atenție asupra acestui domeniu în 2018. Și n-o să mă limitez la pariuri, ci mă gândesc să abordez și domeniul schimburilor bursiere și în general tot ce ține de bani, inclusiv monede digitale.

Pentru că eu unul mă plasez în jumătatea celor cu o inteligență peste medie. Și, conform principiului că cititorii mei sunt mai deștepți ca cititorii altora, poate și dvs.

Lasă un răspuns