Denunțuri fără adresant

Am gasit textul de mai jos într-un fișier de drafturi. Este vechi, cel puțin de câteva luni. Știu că era o replică pe care voiam să i-o adresez unei comentatoare de-a lui Cristoiu, dar nu mai rețin articolul în cauză. Ce ziceți de asta? În sfârșit, de Ghiță n-am mai auzit nimic în ultima vreme. A dezvăluit și el cât a dezvăluit Elena Udrea după ce a ieșit din cercurile puterii. Așa, câteva picături, cât să nu se murdărească și ea. Și am o ușoară senzație că mecanismele de bază de la vârf merg tot ca unse și acum.

portavoce

Doamnă Vera, imaginați-vă o țară în care 90% dintre politicieni sunt corupți sau măcar au ceva afaceri dubioase. Imaginați-vă că, în aceeași țară, serviciile dețin informații și înregistrări cu privire la toți acești politicieni. Și că folosesc aceste informații pentru a le face dosare când și cum vor, dar nu tuturor, ci numai celor care nu le sunt obedienți. De ce? Pentru ca astfel, șantajați de dosare, cu frica în spate, politicienii să facă voia serviciilor, care de fapt conduc din umbră țara. Cum vi se pare situația asta?

În articolul de mai sus nu este vorba despre vinovăția sau nevinovăția lui Oprea și Ghiță, ci despre modul în care șefii SRI decid tot ce mișcă în țara asta, inclusiv tot ce apare în presă, inclusiv canalele mass-media din piață, care nu pot rezista fără girul lor. De exemplu, tot serviciile aveau informații despre afacerile lui Ghiță încă de la început, pentru că au pus la cale aceste afaceri împreună, dar nu i-au făcut dosar lui Ghiță decât atunci când nu a mai vrut să răspundă la comenzi.

În sfârșit, eu tocmai pe acești oameni aș vrea să-i ascult cu atenție, pentru că, fiind ei „insideri”, având atâtea firme, conturi și afaceri, care acum ne sunt dezvăluite de presa controlată tot de binom, deci fiind ei atât de conectați, evident că știu mult mai multe despre dedesubturile din această țară decât le știe un om obișnuit. Așa că atunci când izbucnește un conflict, cum este cel de acum dintre Ghiță și servicii, de la astfel de oameni avem șanse să aflăm cele mai interesante informații.

Nu știu dacă m-ați înțeles. Pentru că atunci când afirmați că „cine a gresit din SRI,SIE,DNA,promavand asa un personaj sa plateasca” păreți să ratați esența problemei, și anume că însiși capii acestor servicii par să fi greșit, și nu din ignoranță, ci cu bună știință. Adică aceste derapaje nu sunt excepții în modul de funcționare a serviciilor, ci, pare-se, regula lor de bază, de ani buni încoace. Ori asta merită discutat, indiferent prin gura cui o auzim, indiferent câte firme deține el. Pentru că nouă nu ne sunt arătate decât milioanele și firmele celor care nu le mai convin unora.

Lasă un răspuns